Успешно представяне на бургаския клуб "Вромос“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:23 / 25.04.2016
601
Бургаският автомобилен клуб "Вромос" се представи повече от успешно на два фронта. В националния шампионат на затворен маршрут и в раликроса, тимът от морския град имаше цели 9 пилота!

Домакин на първия кръг от националния шампионат на затворен маршрут бе писта Дракон край Калояново, Пловдивско. Там АСК Вромос участваше със седем състезателни автомобила:

СЕРИЯ МАКСИ: два автомобила Mitsubishi Lancer EVO 9 (Пламен Камбуров и Красимир Боев)

СЕРИЯ СПОРТ: Peugeot 106 (Филип Игов), Citroen Saxo (Иван Михайлов ), Lada 2107 (Тодор Делинешев), Lada 2105 (Ивелин Марков) и Peugeot 205 (Петър Петров)

Пилотите на бургаския клуб съставляваха 1/4 от всички пилоти в списъка със стартиращите. Въпреки че повечето от тях не успяха да завършат поради технически проблеми, все пак второ място от двата състезателни манша за Пламен Камбуров и шестото място в серия "Спорт" на Филип Игов донесоха на тима третото място в отборното класиране.

Друг бургаски екип "Елена Тийм" грабна второто място при екипажите, а победители бяха безапелационните "КА-2 Рейсинг Тийм".

На другия фронт край Видин, Руси Янев с Лада 2101 и Калин Байчев с Шкода бяха представителите на Вромос в раликрос шампионата. И двамата се състезаваха в "ДИВИЗИЯ 3" (автомобили до 3000 куб. см. със задно задвижване), където в генералното класиране Янев заема 7-ма позиция.

Във финалната гонка Шкодата на Байчев потегли от последна позиция поради технически проблем с автомобила и последвало наказание. Това обаче не отказа бургазлията и той успя да финишира втори.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).