Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Победа и финал в топ 15 за бургаските пилоти на MotomaniaBG
Автор: Екип Burgas24.bg 09:01 / 27.04.2016Коментари (0)941
©
Екипът на MotomaniaBG вече може да се похвали с двама състезатели в своите редици. След успешния дебют на 18-годишния Янислав Димитров (Yamaha) в Балканското по мотоциклетизъм на писта Долна Митрополия в началото на април, към тима се присъедини Красимир Младенов (Suzuki), който ще атакува титлата в Драг-рейсинг шампионата.

Младенов започна с летящ старт сезон 2016, печелейки безапелационно надпреварата в клас МотоА в първия кръг, който се проведе в село Кондофрей (София). Пред погледите на многобройните зрители 29-годишния бургазлия направи перфектни стартове и оглави класирането в своята категория с пълен актив от 25 точки въпреки силната конкуренция на още четирима опитни пилоти.

"Драг-рейсингът с мотори е изключително зрелищна и в същото време рядка дисциплина за Бургас. Да стартираш на максимума с мотоциклета си е доста трудно нещо. Имаме още доста работа, докато достигнем дори 90%. Мотоциклетът е изцяло с конфигурация за драг-състезания, като го подготвяме почти година.

Машините за драг са доста различни от пистовите мотори. Докато при последните се набляга на перфектната работа в завой, то при драг-моторите е важно представянето им на старта и в правите. Доволен съм от победата и се надявам да я повторя и в Сливен!" - каза Младенов след финала.

В същото време другият състезател на MotomaniaBG Янислав Димитров (Yamaha) взе участие във втория и третия кръг на Балканския шампионат по мотоциклетизъм на писта.

Бургазлията направи приличен дебют на "Серес" в събота финиширайки 18-ти в най-масовия клас F600.

В неделя Янислав Димитров се представи повече от добре, завършвайки на 13-та позиция в едва второто си състезание на гръцката писта от общо 21 състезатели.

Предизвикателствата за пилотите на MotomaniaBG продължават на 10-12 юни, когато в Сливен ще се състои вторият кръг от Драг рейсинг шампионата, а в Долна Митрополия - четвърти кръг от Републиканския шампионат по мотоциклетизъм на писта.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: