Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Вълчо Чолаков: Област Бургас е люлка на различни цивилизации
Автор: Екип Burgas24.bg 12:52 / 15.05.2016Коментари (0)1485
©
Възможностите за туризъм, българското гостоприемство, автентичната кухня бяха сред темите, които областният управител Вълчо Чолаков презентира по време на среща с представители на руски медии, участници в рекламен журналистически тур. Делегацията е на посещение в област Бургас по инициатива на голяма туристическа фирма и със съдействието на съветника на Министъра на туризма и общински съветник - Живко Табаков.

Днес двамата с бургаския губернатор посрещнаха руските журналисти и ги запознаха с древната история и културно-историческото наследство на област Бургас, с природните дадености и минералните извори, които правят страната ни предпочитана дестинация, както за екскурзионни пътувания, така и за такива с лечебна цел. По програма, след срещата с Чолаков, делегацията ще посети културни забележителности в общините Бургас, Несебър и Поморие. Целта на рекламния журналистически тур е чрез медийните публикации да се предизвика интерес у руската аудитория към пътувания в България, които са извън активните сезони за почивка. Идеята е да се покажат възможностите на различните региони за развиване на културно-исторически, балнеолечебен, морски и селски туризъм. Руските журналисти ще посетят балнеохотели, ресторанти, винарни и механи, които умело съчетават историята с новите възможности за развитие на туризъм.

"Област Бургас е люлка на различни цивилизации, оставили частица от себе си. Тя е уникална и посетиш ли я веднъж, оставаш запленен завинаги. Вярвам, че ще усетите тази магия и по-най-добрия начин ще я представите пред руската аудитория", заяви по време на срещата Вълчо Чолаков.

"Към днешна дата Бургас вече не се разпознава само и единствено като административен център. През последните няколко години направихме много по отношение развитието на круизния туризъм, работи се усилено и в посока яхтен, конферентен, конгресен и спортен туризъм. За нас е важно Вие - журналистите от Русия, да останете доволни от пребиваването си тук и да предадете своите впечатления за нашата красива страна, публикувайки материали в руските издания, на които сте представители", добави Живко Табаков.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Парламентарни избори 2024
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Стрелба по Роберт Фицо
Либерализъм и консерватизъм в Европа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: