Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
"Хофенхайм" и ДФК "Звездичка" започват съвместен проект
Автор: Екип Burgas24.bg 11:30 / 18.05.2016Коментари (0)684
Директорът на ДЮШ "Хофенхайм" Гидо Кандзиора гостува на ДФК"Звездичка". Той посети "Звездичка Арена" в комплекс "Славейков" и остана очарован от терена, тренировките и футболните умения, които демонстрираха децата от школата.

Резултатите от успешната спортната академия на "Хофенхайм", проведена в Индия и модела на работа на германците, ще могат да бъдат реализирани и в България, като децата от различните възрастови формации на ДФК "Звездичка" ще представят страната ни на турнири в Германия по съвместния проект.

Немският треньор Гидо Кандзиора даде съвместна пресконференция с директора на ДФК "Звездичка" Петър Алексиев.

"Бургас е много хубав град. Дори морската вода е по-топла тук. Изключително съм благодарен за поканата. Бях приет много радушно. Това, което видях в "Звездичка",  са първите ми впечатления. Но ме изуми, че много детайлно се работи тук, треньорите са много добре подготвени. Децата са много ангажирани и дисциплинирани. Сега от видяното съм натрупал опит и смятам да го приложа в Германия. Обсъждаме бъдещо партньорство. Това е само началото", - каза Гидо Кандзиора.

Той сподели, че ще разкаже за видяното и преките си впечатления от "Звездичка" на футболни академии на утвърдени отбори от Бундеслигата.

Заместник-кметът Лорис Мануелян присъства на срещата. Той изрази своето задоволство, че клуб със 120-годишна история, какъвто е "Хофенхайм", ще си сътрудничи с бургаската школа "Звездичка".

"Аз се опитвам да промотирам бургаския футбол в много държави. Имаме вече контакти в цяла Европа. И се вижда как бургаския спорт и конкретно футболът тръгват нагоре. Това е важното нещо. Община Бургас винаги е била до нас и ни е подкрепяла , защото "Звездичка" е един от работещите клубове", каза Директорът на ДФК"Звездичка" Петър Алексиев.

И допълни, че от тук нататък продължава сътрудничеството между двете школи.

ДЮШ на "Хофенхайм" вече е поканена на турнир в Бургас. На 24, 25, 26 юни ще се проведе най-сериозното футболно събитие в Бургас- Мини шампионска лига. Представителите на България ще бъдат не само ДФК "Звездичка", но и "Черноморец", "Нефтохимик", "Бургас спорт" които ще бъдат поканени за турнира.

Всички останали отбори ще бъдат външни - Ираклис Гърция, Одрин Турция, Стяуа Букурещ. Ръководството на "Звездичка" вече се надяват да има и представители на тазгодишния турнир от Германия.

Директорът на ДЮШ "Хофенхайм" получи сувенири, фланелка с логото на ДФК"Звездичка", както и най-оригиналния подарък - снимка-спомен, направена на "Звездика Арена" с лично послание от Петър Алексиев , че посещението е начало на едно ново обещаващо приятелство.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Черноморец търси изравняване на серията с Балкан в полуфиналите на НБЛ
Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Инспектираха "Арена Бургас"
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: