Бургас с два отбора в първия национален турнир по футбол за девойки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:29 / 10.06.2016
1058
Първият национален турнир по футбол за девойки до 15 години ще се проведе тази събота в Пловдив. Турнирът е част от националната програма "Децата и футболът" и е организиран от АБФ (Асоциацията на българските футболисти) и Зоналния съвет на БФС-Пловдив.

Участие в надпреварата на градския стадион "Пловдив" ще вземат 8 тима от 6 града, като домакините и Бургас ще бъдат представени от по 2 състава.

Ще се играе на естестен маломерен терен в 2 полувремена по 15 минути, като отборите ще бъдат от по 9 девойки - 8 полеви състезателки и вратар.

Турнирът започва в 10.30 часа с двубоите "Берое" (Стара Загора) - "Пълдин" (Пловдив) и "Екомет 90" (Пловдив) - "Хасково", като победителите в тях ще се срещнат на полуфиналите.

Втората полуфинална двойка ще оформят победителите от сблъсъците "Света София" - "Бургас" и "Нефтохимик" (Бургас) - "Ботев" (Рудозем).

Големият финал за първото място е в събота от 15.20 часа, а веднага след него от 16 часа започва официална церемония по награждаване на победителите и призьорите.

За всички участници е осигурена пълна футболна екипировка и топки, както и спортни сакове за носителите на деветте индивидуални приза. Те ще бъдат връчени от заместник-кмета на Пловдив за младежта, спорта и социалната политика Георги Титюков, секретаря на Аматьорската футболна лига Александър Шатровски, генералния секретар на АБФ Георги Бойчев и футболните легенди Георги Георгиев-Гецата и Александър Александров-Кривия.

В церемонията по награждаване ще участват и трите най-добри футболистки у нас за сезона 2015/2016 г. - победителката в класацията Силвия Радойска (НСА-София) и нейните подгласнички Вероника Гоцева (Спортика-Благоевград) и Нина Георгиева (Берое-Стара Загора).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).