Португалия покори футболна Европа!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
00:41 / 11.07.2016
973
Португалия покори футболна Европа. Иберийците станаха шампиони на Стария континент, след като победиха Франция с 1:0 във финала на "Стад дьо Франс" в Париж.

Успехът дойде след продължения, тъй като редовното време приключи 0:0. Титлата е първа в историята на Португалия.

Единственото попадение вкара нападателят на френския Лил Едер в 109-ата минута след самостоятелен пробив и свиреп шут по земя с дестния крак.

По този начин наставникът на Франция Дидие Дешан не успя да влезе в историята като едва вторият човек, печелил европейската титла като футболист и като треньор. Това досега е правил единствено германската легенда Берти Фогтст.

Драмата в редовните 90 минути настъпи в добавеното от главния съдия време, когато Жиняк от домакините удари греда.

След това във второто продължение Гереро от Португалия също удари греда след шут от фаул.

Португалия остана без своята звезда и капитан Кристиано Роналдо, който още в 25-ата минута получи контузия в коляното и бе изнесен на носилка. След това обаче Роналдо дори влезе в ролята на старши треньор, заставайки до Фернандо Сантуш и давайки указания на съотборниците си от тъчлинията.

Шампионите влязоха в историята с още едно странно постижение - те спечелиха само един мач в редовните 90 минути (полуфинала срещу Уелс).



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).