Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Елитът на световното кунг-фу пристига в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:01 / 20.07.2016Коментари (0)517
©
На 28 септември в Бургас ще се проведе среща на изпълнителния комитет на Световната федерация по УШУ. Градът край морето е домакин на 6-ото световно първенство по УШУ за младежи между 26 септември и 2 октомври. УШУ, или както е популярен за широката публика, кунг-фу, е спорт, практикуван от близо половин милиард души по цял свят.

За срещата в Бургас ще пристигнат г-н Ю Дзай Джин, президент на Световната федерация по УШУ, Антъни Го вицепрезидент, Петру Гриндеану - президент на Европейската федерация по УШУ, както още 15 високопоставени гости, отговарящи за развитието на древния спорт в цял свят.

Сред тях е и многократната световна шампионка Дария Тарасова, която ще представлява Русия. По време на срещата ще бъдат обсъждани въпроси, касаещи бъдещатата стратегия за развитието на спорта по света.

Г-н Ю Дзай Джин е също Вицепрезидент и член на борда на Международния олимпийски комитет, земстник-министър на спорта в Китай в периода 1999-2004г., Вицепрезидент на организационния комитет на Олимпийските игри в Пекин през 2008, както и делегат и член на китайските федерациите на много спортове като баскетбол, колоездене, автомобилизъм и др.

Срещата на управителния съвет ще даде старт и на 6-тото Световно първенство по УШУ за младежи. Домакинството на морския град беше спечелено в оспорвана конкуренция с градове ка

©
то Москва, Варшава и Шарм Ел Шейх. За събитието се очаква да пристигнат над 1000 състезатели от 50 държави, придружавани от техните екипи. Състезанието ще премине под патронажа на Министъра на младежта и спорта - г-н Красен Кралев.

Подготовката на Българския отбор тече с пълна сила, като специално за предсъстезателния период в България пристигна помощник треньор от Виетнам. Ли Трънк Хю е носител на редица международни отличия в южните стилове на УШУ. Целта е нашите участници да се представят достойно и зарадват българската публика. Фаворити в надпреварата са отборите на Китай, Русия, Турция, Индонезия, Корея, Казахстан и Сингапур.

Състезанието по свободни двубои (Сан Да) ще бъде разделено на категории от 48 кг до 60 за жени и до 80кг. за мъже. Спарингите ще протекат по правилника на Световната федерация, който е изключително зрелищен и предлага не само битка в гард, но и техники за събаряне и хвърляне на противника. Срещите се провеждат на платформа без обезопасителни въжета.

УШУ се практикува по света от близо половин милиард души, а в България ще видим най-добрите сред тях. Широката популярност на спорта на световно ниво и големия брой гости, които то ще привлече в Бургас, ще бъдат добра реклама за града и ще имат благоприятно икономическо въздействие върху туристическия сектор след края на летния сезон.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: