Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Купа "Бургас" вдигна още по-високо летвата
Автор: Екип Burgas24.bg 10:30 / 28.07.2016Коментари (0)493
©
Турнирът по водна топка за Купа "Бургас" стана притегателна сили за водещи клубове от различни краища на света. В 11-ото издание на международната надпревара желание да се включат изявиха голям брой чужди отбори. Въпреки формата на състезанието участие ще вземат четири чужди отбора - "Кутаиси", "Арена" и "Аджария" от Грузия и македонският "Локомотива" /Скопие/.

Миналогодишният носител на трофея - СКВТ "Черноморец" ще защитава спечелената купа с два тима. Първият отбор на домакините - "Черноморец" е във възрастта на състезанието /ватерполисти родени 1999 г./, а вторият състав - "Флора" включва по-малки на години състезатели.

Високото ниво на Купа "Бургас" беше предпочетено и от юношеския национален отбор на България. Бургаският турнир беше избран от треньорското ръководство за важната заключителна част от подготовката на трикольорите преди участието им в неофициалното световно първенство "Дарко Чукич", ватерполисти родени 2001 г. и по-малки, в Белград.

В състава на националите играят двама възпитаници на СКВТ "Черноморец", с треньор Петър Йонов. Това са Христо Ангелов и Валери Тончев.

Тазгодишното международно издание на турнира по водна топка ще се проведе от 29 до 31 юли отново с подкрепата на община Бургас. Участващите отбори ще бъдат разпределени в две групи. Домакините от "Черноморец" са в група "Б" заедно с "Локомотива" /Скопие/ и "Кутаиси" /Грузия/. В поток "А" са бургаският "Флора", юношеският национален отбор на България, "Арена" и "Аджария".

Състезателната възраст на турнира е за ватерполисти, родени 1999 г.. Всеки един отбор ще има правото да участва с по трима състезатели, родени 1998 г.

Битката за Купа "Бургас" на открития басейн "Флора" ще стартира този петък, 29 юли, от 17.00 ч. с двубоя "Черноморец" - " Локомотива" /Скопие/. В неделя, 31 юли, от 15.00 ч. е финалният мач между победителите в двете групи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: