Чакането свърши! Бронз за България от олимпиадата в Рио

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:33 / 18.08.2016
1295
21-годишната Елица Янкова донесе първия медал за България от олимпийските игри в Рио. Варненката спечели бронз в надпреварата по борба в категория до 48 килограма, след като победи аржентинката Патрисия Алехандра Бермудес със 7:6 точки.

В дебюта си на олимпийски игри Янкова демонстрира характер, като постигна три победи по пътя към полуфинала, където загуби с туш срещу Мария Стадник от Азербайджан.

В схватката за бронза нашето момиче доминираше срещу Алехандра Бермудес и поведе 5:0, а краят на първата част дойде при 5:2.

Янкова започна устремно втората част и с успешна атака увеличи на 7:2. След това българката допусна хвърляне, но това не свали гарда й и тя удържа крехкия аванс от 7:6.

"Откакто е започнала Олимпиадата четем само негативни неща, че сме туристи и т.н. Исках да покажем да българите, на чужденците, че България има добри спортисти", каза Елица Янкова пред БНТ веднага след схватката за бронза.

"Ключът към успеха е, че нямаше какво да губя. Знам, че мога, тренирала съм и този труд трябваше да се отплати. Медалът е за целия отбор, треньорите", каза още бронзовата ни медалистка.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).