Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Спортни звезди пристигат в Бургас през уикенда за "Живей активно"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:24 / 26.08.2016Коментари (0)1358
© Burgas24.bg
Спортни звезди пристигат в Бургас през уикенда за второто издание на инициативата за балансирано хранене и активен начин на живот "Живей активно". Тя се организира с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и община Бургас.

Тазгодишното издание на "Живей активно" ще се проведе в Морската градина на 28 август/неделя/. Началото е от 10:00 часа от 3 начални точки - велопоходът ще стартира от Моста почитателите на ролерите и скейтборда ще тръгнат от Графична база, а от културен център "Морско казино" ще потегли пешеходен поход.

Официалното откриване е от 10:30 часа на Пантеона, с участието на цяла плеяда от спортни звезди като Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Евгени Иванов-Пушката и местните асове от миналото, както и настоящи изявени шампиони и медалисти от големи първенства.

В списъка личат имената на легендарните футболисти Златко Янков и Радостин Кишишев, световните и европейски шампиони по борба Стефан Иванов и Дончо Жеков, баскетболният спец Петко Маринов, гребецът световен шампион и заслужил треньор Димитър Янакиев, волейболистът Мартин Пенев - носител на купата на България и вицешампион с Нефтохимик 2010 за тази година, европейският шампион по бокс за юноши от 2016 година Иван Атанасов, европейският вицешампион по канадска борба също от тази година Димитър Щерев и други.

Организаторите са предвидили много приятни изненади както за активните участници, така и за зрителите на "Живей активно". С изпращането на активния ден в Бургас ще се заемат музикалните звезди Сантра, Дивна, Део, Лео, Играта, и Венци Венц. Техните музикални изпълнения ще започнат в неделя от 18:00 часа. Мястото е сцената на "Живей активно" на Пантеона.

За да бъде спортната програма през идващия уикенд максимално богата и наситена, Бургас ще бъде домакин и на турнир по плажен тенис с международно участие. Организатор е местният Черноморски плажен спортен клуб, със съдействието на община Бургас.

Надпреварата, която е за двойки жени и двойки мъже е на 27 август/събота/ от 9:00 часа на Централен плаж. За победителите са осигурени награди. Емоции предстоят и за любителите на футбола и привържениците на Нефтохимик. Бургаският отбор ще може да наблюдавате на телевизионния екран пряко в ефира на Диема Спорт.

Нефтохимик гостува на пловдивския Ботев на 27 август/събота/. Двубоят е от петия кръг в Първа професионална лига и ще се проведе на стадиона в квартал Коматево. Началото е в 19:00 часа. Главен съдия е Ангел Ангелов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: