Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Димитър Николов поздрави новия световен вицешампион по кикбокс
Автор: Екип Burgas24.bg 15:14 / 08.09.2016Коментари (0)732
Кметът Димитър Николов поздрави лично 15-годишния състезател на спортен клуб "Интер"-Бургас Живко Гюров, който спечели сребърен медал от Световното първенство по кикбокс за кадети, което се проведе от 28 август до 3 септември в Дъблин, Ирландия.

Новият вицесветовен шампион по кикбокс до 18 год. стигна до медала, като надви съперниците си от ЮАР, Израел и Унгария. Златният медал му се "изплъзва" заради техническа грешка във финала срещу представителя на Полша. Така Живко Гюров, който се състезава в стил киклайт контакт, се класира втори сред общо 18-те състезатели от цял свят в категория до 42 кг.

"За последните 3-4 години нашите спортни клубове постигнаха сериозни успехи на големи международни форуми. Затова ще продължим да ги продкрепяме, тъй като се вижда, че те се развиват", сподели кметът Николов и пожела на новия вицесветовен шампион по кикбокс златен медал на предстоящото догодина европейско първенство.

"Съперниците ми бяха много добри. Най-трудно ми беше срещу състезателя от Израел и представителя на Полша. Ще продължавам да тренирам усърдно и ще се опитам да стана първи на европейското през 2017 г.", допълни вицесветовният шампион Живко Гюров.

"Благодаря на Община Бургас за подкрепата, която ни оказа. Това, което направи Живко е чест и гордост за града ни. Той тренира при нас от 5-годишен, а в училище е пълен отличник. Останалите ни двама състезатели също се представиха много достойно срещу своите опоненти. Сега ще им дам малко почивка и следващото състезание, на което ще участваме е в Свиленград", разказа старши треньорът в СК "Интер"-Бургас Васил Вълков.

Освен Живко, още двама спортисти от клуб "Интер"-Бургас са представили достойно морския град. Това са състезателите Емил Вълков и Яни Янев.

Участие в надпреварата взеха цели 1716 състезателя от 47 държави. Българският национален отбор, съставен от общо 44-ма състезатели, се завърна с 22 медала от първенството.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: