Над 20 000 души ще наблюдават рали "Писта Бургас 2016“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:13 / 19.10.2016
2391
През този уикенд Бургас ще е домакин на шестия кръг от Националния шампионат по автомобилизъм "Писта - Бургас - 2016". Надпреварата ще се проведе на 22 и 23 октомври (събота и неделя).

Подробности за предстоящия кръг от рали шампионата бяха съобщени на специална пресконференция, в която участваха зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев, Радко Петров - организатор на "Писта - Бургас 2016", Иван Гюлев от общинския отдел "Безопасност и организация на движението", представители на "Пътна полиция" и СБА.

Красимир Стойчев подчерта, че най-важното при организацията на състезанието е да се гарантира сигурността за зрителите и участниците.

Тази година състезателният маршрут е променен, за да няма неудобство за движението в града. Ще бъде затворен целият пътен възел "Запад" и част от ул. "Одрин" в отсечката от базата на фирма "Авто тест 2000" до бившето поделение "Лозово".

Движението по ул. "Крайезерна" ще се извършва нормално без да се нарушава достъпът до пристанището и фирмените бази в промишлените зони. Влизането и излизането от ул. "Одрин" ще става от кръстовище "Трапезица".

Автобусите, които обслужват кварталите "Лозово" и "Долно Езерово", ще се движат по ул. "Крайезерна". Бул. "Тодор Александров", който води към "Меден рудник" и Южното Черноморие тази година няма да бъде затварян.

До момента готовност за участие са заявили 47 пилоти от 20 спортни клуба от страната. Това е рекорден брой в дисциплината за сезона. В ралито ще има силно бургаско участие в лицето на Пламен Камбуров и Стоян Апостолов.

Старт-финалната линия ще е пред "Кроношпан". Оттам автомобилите ще преминават по ул. "Одрин", следва обратен завой по пътен възел "Запад" и връщане към началната точка на пистата.

Обособени са 5 зони за зрителите, като едната от тях ще е с ограничен достъп. Организаторите съветват посетителите да бъдат изключително внимателни и да не са оставят деца без надзор.

Автомобилите, които участват в състезанието, са разпределени в три серии в зависимост от работния обем и мощността на двигателя.

В първата серия "Спорт" състезателните машини са с обем на мотора до 1 600 куб. см и минимално тегло 850 кг. без турбо.

Вторият клас включва коли с двигатели до 2 000 куб. см и минимално тегло 900 кг - без турбо.

Най-атрактивна е третата серия, в която ограничения почти няма. Там се състезават автомобили с работен обем на двигателя над 2 000 кубически сантиметра и минимално тегло 1150 килограма също без турбо. В този клас се очаква оспорвана битка между Пламен Камбуров, Константин Маршавелов и Илия Царски.

В събота ще се проведат тренировките и квалификациите за време. Състезателите имат на разположение два квалификационни прозореца от по 20 минути, протичащи последователно за трите серии. При подреждането на стартовата решетка се взема най-доброто време, което всеки пилот е записал по време на тренировките.

В неделя е същинското състезание. Гонките са в два манша и протичат последователно по серии. Всеки състезателен манш дава точки, които служат при формирането на генералното годишно класиране.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).