Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Щангистките на Черноморец с нови две титли
Автор: Екип Burgas24.bg 15:04 / 10.11.2016Коментари (0)793
©
Кадетките и девойките на "Черноморец" украсиха витрината от отличия на клуба с нови две шампионски титли на България. Във втория финален кръг от Държавното отборно първенство по вдигане на тежести в Сопот бургаските състезателки спечелиха по категоричен начин първите места в двете възрасти.

С огромен аванс кадетките до 17 г. оглавиха класирането за 2016 г. със сбор от 1030 т., а далеч зад тях "прахта им дишат" влезлите в тройката "Карлово" /Калофер/с 581 т. и "Бяла мечка" /Хасково/ със 168 т.

Битката при девойките също премина без изненади, където фаворитът "Черноморец" стана шампион със 766 т. В класирането следват "Марица" /Пд/ - 420 т. и "Карлово" - 389 т.

При 13-годишните момичета отборът на "Черноморец" спечели вицешампионска титла. Нашите щангистки отстъпиха с 87 т. пред първия "Карлово" /543 т./, а на трето място се нареди "Русе" с 330 т.

За 25-те години на подиума, СКВТ "Черноморец" вече има 27 шампионски титли и е неизменен лидер в различни възрастови групи. Главен треньор на най-успешния български клуб е Димитър Ковачев, който води дамския профил от 1987 г. В щаба на почетния гражданин на Бургас с подрастващите работят още треньорката от СУ "Юрий Гагарин" Марина Райкова и колегата й Димитър Пеев.

"Доволен съм от представянето на състезателките. Много от тях показаха голямо израстване и потенциал, което ми дава надежди за оптимизъм. Момичетата са талантливи. Благодарни сме на община Бургас за положените грижи и за финансовото
подпомагане. Благодарим и на фирма "Бургасбус", в лицето на г-н Петко Драгнев, който винаги се отзовава на нашите нужди и осигурява транспорт за нашите участия
в шампионатите. Без основен спонсор обаче е много трудно," сподели бившият селекционер Димитър Ковачев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Черноморец отстрани Левски в плейофите на НБЛ
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж
Голяма победа за Черноморец!
Три победи за родните тенисисти на международен турнир в Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: