Фернандес пред Burgas24: Липсва ми България, надявам се един ден да се върна като треньор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:24 / 18.11.2016
2009
Липсва ми Бургас, надявам се един ден да се завърна в България като треньор. Това заяви в ексклузивно интервю за Burgas24.bg аржентинският нападател Адриан Фернандес - Каруча, който отскоро навлиза в треньорската професия.

Гаучосът пристигна в България през лятото на 2008-а година, когато подписа с Черно море. След една година на "Тича" мощната деветка бе привлечена в бургаския Черноморец, където опъваше мрежите на противниците до 2010-а година. Днес Фернандес е асистент на Оскар Мена в испанския ФК Хава. Отборът се подвизава в Сегунда Б - районът, който обхваща Каталуния и Югоизточна Испания.

"За мен е невероятен опит да работя с Оскар Мена и да се уча от него. Той беше голям футболист в Атлетико Мадрид, дълго време беше и треньор. Усвоил е техните методи, които в момента налага в Хава. Фантастично е, защото когато един ден стана старши треньор, наученото ще ми е от голяма полза. Искам да натрупам опит преди да направя първите си стъпки като старши треньор... защо не и в България", коментира Фернандес.

Той си спомня с умиление и носталгия за нашата страна, а това, което най-много му липсва е българската музика, която той толкова обичал да слуша в колата си.

"България заема специално място в сърцето ми, защото синът ми Константин се роди там и може да се каже, че е наполовина българин. Прекарах страхотно време в България и спечелих наистина добри приятели. Много ми липсва времето, прекарано в Бургас", признава още Каруча.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).