Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Ще спаси ли Бургас стадион "Черноморец" и какво следва след фалита на ПСФК-то?
Автор: Екип Burgas24.bg 13:17 / 28.11.2016Коментари (1)2934
© Burgas24.bg
Това е началото на края! След този тъжен финал, встрани най-после ще лъснат сценаристите. Това заяви за Burgas24.bg общинският съветник Евгений Мосинов, който през 2015-а година председателстваше комисията по спасението на Черноморец. Юристът е единственият, който успя да се добере до нещо реално по заплетения казус, но в крайна сметка ръцете му бяха вързани, след като местният парламент отказа да гласува повече правомощия за комисията.

Както съобщихме, през изминалата седмица ПСФК Черноморец АД обяви фалит. Въпреки че бе въпрос на време, решението, което бе гласувано тихомълком на извънредно Общо събрание на дружеството, дойде малко като гръм от ясно небе за бургазлии. Дълговете на "акулите" към днешна дата възлизат на 27 млн. лева, а загубите са колосалните - 85 млн. лв. Какво следва оттук-нататък, какво трябва да се направи, за да запази Бургас стадион "Черноморец"- на тези сложни въпроси се опита да отговори Евгений Мосинов.

Самият той признава, че е песимист относно запазването на съоръжението, което е част от активите на фалиралото дружество. Въпреки това юристът е категоричен, че община Бургас в лицето на кмета Димитър Николов трябва да заеме активна позиция, да направи и невъзможното да извлече позитивното от цялата работа и да защити интересите на общината. По думите му, много празни приказки са се изговорили на вятъра и е крайно време хората, ангажирани с проблема, да изровят главите ди от пясъка.

"Оттук-нататък почти нямаме правилен ход. На първо време, трябва да потърсим всички кредитори и да се назначи един синдик, чиято роля в момента е от особена важност. От нас зависи дали този синдик ще е крадец, мушморок или ще е сериозен човек. Да не стане като с ЦСКА - в крайна сметка да не можем да се опазим от синдика. Другото, което трябва да направи общината е да се опита да оспори част от дълговете на дружеството", разясни юристът.

Той е на мнение, че след като поиска временно обезпечаване и възбрана на имотите, община Бургас трябва незабавно да изготви оздравителен план. Burgas24.bg научи, че по всяка вероятност казусът да бъде внесен за разглеждане като извънредна точка в дневния ред на утрешното заседание на общинския съвет.
Още по темата: общо новини по темата: 13
13.12.2016
13.12.2016
13.12.2016
13.12.2016
13.12.2016
07.12.2016
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.11.2016 г.
0
 
 
Затривайте го тоя стадион най-после. Заедно с всички Черноморци , 1919, 919 и т.н. ... Йоан Костадинов, Митко Събев и вероятно още герои които плещеха глупости за възраждане на бургаския футбол са виновниците. Заедно с общинските съветници по онова време - тези съветници си имат имена. Хайде сега намерете ги и ги питайте защо гласуваха, защо после си мълчаха. ... Не заслужаваме като град да имаме подобна база. ... Давайте го на който казва закона и да се свършва с опитите за някой нов идиотски Черноморец. ... И дано ама надали, в общината се покаят че не трябваше навремето да мачкат Нефтохимик. Щото и там нещата май не са розови. .......... 4-ТИЯ ПО ГОЛЕМИНА ГРАД В България НЯМА СВЕСТЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ, ГОСПОДА И ГОСПОЖИ ОБЩИНАРИ, БИЗНЕСМЕНИ, ПОЛИТИЦИ. ... ДОКОГА ?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: