Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Министър Кралев поздрави Регионален център-Бургас за активна спортна дейност
Автор: Екип Burgas24.bg 13:43 / 05.12.2016Коментари (0)889
©
В навечерието на Международния ден на хората с увреждания в София се проведе Национална конференция "Достъп до спорт - спортът като инструмент за социално включване", организирана от Спешъл Олимпикс България и фондация "Про Спорт".

Сред участниците в мероприятието бе Марияна Георгиева, ресурсен учител, треньор по боче и председател на комисията по спортна дейност в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, гр.Бургас.

Събитието бе открито от д-р Христо Христозов, Национален директор на Спешъл Олимпикс България. По време на конференцията се проведе дискусия за ролята на спорта като инструмент на социалното включване.

Присъстващите се запознаха с добри практики в областа на спорта при децата и учениците със специални образователни потребности, а в заключителния етап бяха представени българските участници в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс, които ще се проведат от 14 до 25 март 2017г. в Австрия.

Регионален център - Бургас развива активна спортна дейност и организираните от центъра спортни мероприятия са многобройни. Възпитаници на институцията са редовни участници в игрите на Спешъл Олимпикс на регионално, национално и международно ниво. Към Регионален център - Бургас функционира и фен клуб на Спешъл Олимпикс.

Всички спортни дейности на центъра се провеждат с подкрепата на Регионално управление на образованието, гр. Бургас. На официална церемония, в рамките на конференцията, РУО - Бургас получи годишната награда "Про Спорт 2016" за развитие на доброволчеството в подкрепа на хората с увреждания, в категория "държавна институция".

Наградата връчи лично министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев, който също бе сред наградените и стана носител на специалната награда за цялостен принос за разширяването на достъпа до спорт за хора в неравностойно положение.

Наградата на РУО - Бургас е заслужено признание за подкрепата, която институцията оказва за развитието на спорта при децатата и учениците със специални образователни потребности на територията на Бургаска област.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: