Министър Кралев поздрави Регионален център-Бургас за активна спортна дейност

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:43 / 05.12.2016
894
В навечерието на Международния ден на хората с увреждания в София се проведе Национална конференция "Достъп до спорт - спортът като инструмент за социално включване", организирана от Спешъл Олимпикс България и фондация "Про Спорт".

Сред участниците в мероприятието бе Марияна Георгиева, ресурсен учител, треньор по боче и председател на комисията по спортна дейност в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, гр.Бургас.

Събитието бе открито от д-р Христо Христозов, Национален директор на Спешъл Олимпикс България. По време на конференцията се проведе дискусия за ролята на спорта като инструмент на социалното включване.

Присъстващите се запознаха с добри практики в областа на спорта при децата и учениците със специални образователни потребности, а в заключителния етап бяха представени българските участници в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс, които ще се проведат от 14 до 25 март 2017г. в Австрия.

Регионален център - Бургас развива активна спортна дейност и организираните от центъра спортни мероприятия са многобройни. Възпитаници на институцията са редовни участници в игрите на Спешъл Олимпикс на регионално, национално и международно ниво. Към Регионален център - Бургас функционира и фен клуб на Спешъл Олимпикс.

Всички спортни дейности на центъра се провеждат с подкрепата на Регионално управление на образованието, гр. Бургас. На официална церемония, в рамките на конференцията, РУО - Бургас получи годишната награда "Про Спорт 2016" за развитие на доброволчеството в подкрепа на хората с увреждания, в категория "държавна институция".

Наградата връчи лично министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев, който също бе сред наградените и стана носител на специалната награда за цялостен принос за разширяването на достъпа до спорт за хора в неравностойно положение.

Наградата на РУО - Бургас е заслужено признание за подкрепата, която институцията оказва за развитието на спорта при децатата и учениците със специални образователни потребности на територията на Бургаска област.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).