Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Адреналин в кръвта: Отбори от цяла България ще мерят сили в турнир по динамична стрелба на Капчето
Автор: Екип Burgas24.bg 17:15 / 03.04.2017Коментари (0)6202
© Burgas24.bg
Зрелищен турнир - съчетание между динамична и прецизна стрелба - ще се проведе на Капчето, съобщиха за Burgas24.bg организаторите. Надпреварата ще започне тази събота (8-и април) и ще събере любители от цялата страна. До момента заявка за участие са дали шест отбора.

Честта на Бургас ще защитава клубът по динамична стрелба "Semper primi", което в превод от латински означава "Винаги първи". Един от най-изявените участници в него е директорът на Инспекцията по труда Павлин Васков.

Двамата с Борислав Сариев единствени се осмелиха да застанат пред камерата на Burgas24.bg и да говорят за тънкостите на динамичната стрелба, за страстта си към този спорт, както и за предстоящия турнир.

"Това дефакто е първият турнир, който е съчетание между прецизна и динамична стрелба. Досега покрай Великден винаги се провеждаха състезания по прецизна стрелба. Участниците заставаха и гонеха десетките на една концентрична мишена. Тази година включваме и три сцени за динамична стрелба. При нея, най-общо казано, освен стреляне има и придвижване . За разлика от стандартната - тази, при която заставаш и дълго време се целиш в една мишена, в динамичната стрелба имаш една сцена, на която са наредени различни видове мишени - хартиени и метални. Целта е за максимално кратко време, при максимален брой попадения да бъде мината тази сцена", разпалено разяснява Павлин Васков.
 
Той признава, че се е запалил по стрелбата преди около две години от председателя на клуба, който е неколкократен шампион на България.

"Състезанието е т.нар. първо ниво. Право на участие в него имат не само състезатели, които са членове на клубове от Българската федерация по динамична стрелба, а и всеки, който притежава оръжие", допълва Борислав Сариев.

В момента в "Semper primi" се състезават около 12 души, но колко от тях ще се включат в надпреварата - все още не е решено. За ядрото на клуба е важно не да привлекат много членове, а по-скоро активни хора, които действително искат да се състезават.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: