Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Созопол приема престижни тенис турнири, очаква Григор Димитров
Автор: Екип Burgas24.bg 11:54 / 05.04.2017Коментари (0)1747
© Burgas24.bg
Надявам се да видим тук много известни тенисисти като Григор Димитров, с когото се гордее цяла България, а защо не и някой от челната десетка на света. Тази амбициозна цел афишира кметът на Созопол Панайот Рейзи на откриването на тенис двубоите от III група за Купа "Дейвис" в к-с "Санта Марина", предаде репортер на Burgas24.bg.

Надпреварата ще се проведат в периода 5-8 април. България попадна в група с Гърция и Армения, като първият двубой на "лъвовете" е в днес от 11:00 часа срещу Армения.

"Мислим как да удължим летния сезон и то чрез нещо много атрактивно като спорта. Този турнир вдига нивото на състезанията, които са се провеждали тук. Надявам се спортистите, които са дошли тук, да са останали доволни и след това да се върнат като туристи. Надявам се да докараме и много по-известни тенисисти като Григор Димитров, с когото се гордее цяла България, а защо не и някой от челната десетка на света. Разбира се, че за да се случи това, трябват много пари, но в крайна сметка това са първите стъпки и аз съм сигурен, че не е далеч моментът, в който това ще се случи", заяви градоначалникът.

Само след месец, от 6 до14 Май 2017 зрителите в Созопол ще могат да гледат мачовете на мъжете от надпреварата за ITF Santa Marina Cup с награден фонд 15 000 щатски долара.

От 8 до 10 Септември ще видим най-добрите на Стария континент по време на Европейското първенство по плажен тенис, а в края на месеца един след друг ще се състоят и турнирите от сериите на ITF съответно за юноши и девойки до 18 години - Santa Marina Junior Cup (23-30 Септември) и ITF Sozopol - Santa Marina Open (30 Септември - 8 Октомври) за жени, също с награден фонд 15 000 щатски долара.

Освен високия клас тенис, който радва българската публика, ITF сериите в Созопол предлагат и отлична възможност за изява на българските професионални състезатели, много от които са участвали и достигали финална фаза в предишните им издания.

Организаторите от Тенис център "Санта Марина" тази година са помислили не само за зрителите, но и за любителския тенис. Предстоятатрактивни турнири с много награди осигурени от FPI Hotels & Resorts. Вече са отворени записванията за един от най-големите турнири в България за мъже лобителиFPI Green Cup, който ще се проведе от 21 до 23 Април 2017. Победителите от двата потока на индивидуалната надпревара (18-45 и 45+) ще си тръгнат с осигурени билети и пътуване до Уимбълдън 2017.

Особено внимание е отделено и на развитието на детския тенис. За най-малките до 10 годишна възраст, в края на месец Май за втора поредна година ще се проведе FPI Bowl. Малките шампиони ще получат осигурено пътуване за участие в Dutch Bowl International в Холандия, който е част от веригата Ten-Pro Global Junior Tour и представлява едно от най-значимите състезания за деца до 11 години от цял свят.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: