Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Бургаската водна топка с още два отбора в Топ 6
Автор: Екип Burgas24.bg 12:08 / 07.04.2017Коментари (0)1690
©
СКВТ "Черноморец" класира всички свои отбори в Топ 6 на държавните първенства по водна топка. След мъже, юноши старша и младша възраст, в битката за медали ще играят децата /родени 2005 г. и по-малки/, както и момчета /р. 2003 и по-малки/.

Пред своя публика на басейна в "Меден рудник" момчетата на треньора Петър Йонов се класираха на трето място. В изиграните квалификационни мачове в зона Изток бургаските ватерполисти записаха три победи и една загуба.

В група "Б" тимът на "Черноморец" стартира в състезанието с разгромен успех с 30:0 над "Локомотив" /Русе/ и преодоля "Комодор" с 8:2. Без едно от остриетата си в състава единствената загуба /3:13/ бургазлии инкасираха от "Черно море 1948", който в мача за лидерското място победи първия в група "А" КПС "Варна" с 9:6.

В най-важния двубой за третото място, даващо право за участие в топ 6, "Черноморец" надви "Аква спорт" с 6:4.
Другият бургаски представител - възроденият КВТ "Нептун" записа своята първа победа. В спора за предпоследното седмо място по-малките с 2-3 години от възрастта възпитаници на треньора Антон Панговски надделяха над "Локомотив" /Рс/ с 3:1.

Така във финалната шестица от държавното първенство за момчета ще играят "Черноморец", "Черно море 1948", КПС "Варна" и първите три отбора от зона Запад - "Славия", "Ботев 2000" /Враца/ и "Локомотив Н.Н.", които играха в София.

В квалификациите участваха 16 отбора, като и в двете зони те бяха ра

©
зделени на по две групи по 4. За местата до 16-а позиция ще спорят: "Аква спорт", "Комодор", "Тича", "Нептун", "Локомотив" /Рс/, ЦСКА, "Арда" /Кърджали/, "Ботев 2000" /Враца/, "Левски" и ЦДНА 2013.

По-рано на квалификационния турнир във Варна, зона Изток, децата на "Черноморец" се класираха на първо място в групата след категорични победи над варненските "Тича" с 9:2 и над "Черно море" с 11:7. В дербито на Изток бургазлии отстъпиха с 5:13 пред лидера в поток "А" - "Комодор", който зае първо място.

На трето остана "Аква спорт". Топ 6 при децата ще попълнят класиралите се на първите три места състава от зона Запад. "Нептун" участва и в тази квалификация, но поради липса на опит завърши без победа. Първоначално за мачовете във Варна бе заявен за участие и трети наш отбор - КВС "Бургас", който обаче не се яви.

Крайно класиране в квалификацията при деца: 1. "Комодор", 2. "Черноморец", 3. "Аква спорт", 4. "Черно море", 5. КПС "Варна", 6. "Тича", 7. "Нептун".

Крайно класиране в квалификациата - момчета: 1. "Черно море 1948", 2. КПС "Варна", 3. "Черноморец", 4. Аква спорт", 5. "Комодор", 6. "Тича", 7. "Нептун", 8. "Локомотив"/Рс/.

На 8 и 9 април в столицата ще се проведе първият финален турнир за юноши старша възраст. Освен "Черноморец" за този етап от надпреварата се класираха "Локомотив Н.Н.", "Аква спорт" и "Комодор".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: