Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (2)
Интересно състезание "Млад огнеборец" днес
Автор: Екип Burgas24.bg 09:20 / 31.05.2017Коментари (0)1591
©
На 31 май 2017 г. от 10.30 ч. на градския стадион в Средец - Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението Бургас с любезното съдействието на община Средец, Югоизточно държавно преприятие - Сливен, Спортен клуб по пожаро приложен спорт - Бургас организира Осемнадесетото областно състезание на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец".

В състезанието ще участват 13 отбора от областта, като победителя се класира на Националното състезание "МПО Млад огнеборец" Албена 2017г. от 2 до 5 юни.

Основен приоритет в дейността на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас е свързана с повишаване на противопожарната култура на подрастващите, за което допринася участието на децата от младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец".

В тези формирования ученици, на възраст от 12 до 16 години получават теоретична и практическа подготовка по пожарна безопасност, провеждат тренировъчна и състезателна дейност.

Теоретичната и практическата подготовка на отрядите "Млад огнеборец" се ръководи от служителите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас, със съдействието на общини, директори и педагози от учебни заведения под формата на лекции и семинари по тематика, предварително съгласувана с регионалните управления по образование към МОН.

Движението Младежки противопожарни отряди "Млад огнеборец" е с международен характер. На всеки две години Международната асоциация на пожарните и спасителните служби /CTIF/, организира състезания, в които участват и наши млади огнеборци.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Испанската преса: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: