Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Бургаската “Фурия" стартира отлично в прекосяването на Атлантика
Автор: Екип Burgas24.bg 14:50 / 05.06.2017Коментари (0)1293
©
Точно преди една седмица 22 плавателни съда стартираха едновременно своето участие в състезанието за прекосяване на Атлантическия океан по северния маршрут, от Великобритания до САЩ. Един от тях е яхтата "Фурия", управлявана от бургазлиите Михаил Копанов и Диан Зайков.

В момента те се движат втори в своя клас Twostar, който е за двучленни екипажи. Пред тях е само германската яхта Rote 66, водена от Уве Рьотгеринг и Ася Райковска, а най-близо зад нашите са лодките Happy и Midnight Summer Dream. Засега нашите момчета са пети в генералното класиране, оглавявано от Vento di Sardegna със скипер Андреа Мура /от класа за "самотници" Ostar/.

Представянето на Мишо и Диан дотук при първото им участие в това трудно състезание е повече от успешно, като се има предвид, че много ветроходи вече са извън надпреварата заради повреди, проблеми с управлението и навигацията, предизвикани от лошите метеорологични условия. Някои се върнаха в Плимът, където беше даден стартът, други обърнаха на юг към Португалия.

В началото на състезанието всички се движеха по идеалната права линия към финала. След прекосяването на Келтско море обаче попаднаха в зона на силни насрещни ветрове и повечето скипери насочиха лодките на север, към Гренландия, привидно отдалечавайки се от целта.

Днес водачите в класирането, сред които и "Фурия", явно са "хванали" по-удобен вятър и всички едновременно извиват на юг, връщайки се на пътя към САЩ.

Добрата позиция в момента ще позволи на Мишо и Диан да атакуват още по-предно класиране. Те имат амбицията и уменията да го направят. Участието на "Фурия" се осъществява с финансовата помощ на Община Бургас, а яхтата е безвъзмездно предоставена от нейния собственик Румен Котов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
»

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: