Ботев (Бургас) стана вицешампион на България по ръгби за жени

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:37 / 12.06.2017
3024
Момичетата на ръгби клуб Ботев (Бургас) се представиха отлично в Държавното първенство по ръгби 7 за жени, което се проведе в Ихтиман. Бургазлийки спечелиха сребърните медали, като показаха дисциплина, непримирим дух и уважение към съперници и съдии!

Домакин на турнира бе клуб "Диви котки" - Ихтиман, а шампион стана НСА.

Състезанието се проведе във формат от две групи. В група А бяха поставени отборите на НСА, Академик и Меркурий, а в Б - отбора на домакините, ТУ Стара загора и бургаския "Ботев".

Игра се всеки срещу всеки и директните места в групата отредиха кой за какъв финал ще играе. От група А без никаква конкуренция НСА взе челна позиция и се класира за финал.

В другата група се получиха следните резултати: Ихтиман - Ботев (Бургас) 5:29, Ботев - ТУ Стара Загора 21:5.

Това отреди на бургазлийки правото да се изправят в двубой за златните медали срещу НСА, но там задачата бе просто непосилна и отборът отстъпи, съобщиха за Burgas24.bg от клуба.

Крайно класиране:
1. НСА
2. БОТЕВ БУРГАС
3. ДИВИ КОТКИ
4. АКАДЕМИК
5. ТУ СТАРА ЗАГОРА
6. МЕРКУРИЙ

В София пък приключи Държавно първенство по ръгби 7 за юноши до 19 години. Момчета на Ботев (Бургас) се паднаха в трудната група на тазгодишните и миналогодишните шампиони съответно от РК "Балканските котки" - Берковица и "Валяците" - Перник.

"Претърпяхме две тежки загуби РК "Балканските котки" - "Ботев" - 35:0 и "Валяците" - "Ботев" - 31:0. И така се изправихме в мач за 5-6 място срещу отбора на РК Варна, който загубихме след оспорван мач с 10:24", съобщиха още от Ботев (Бургас) пред нашата медия.

Шампиони тази година стана отборът от Берковица, който победи на финала Локомотив Сф с резултат 17:0. 

Крайно класиране:
1.РК "Балканските котки"
2. РК "Локомотив" Сф
3. "Валяците"
4. "Янтра" - Габрово
5. РК Варна
6. "Ботев"- Бургас



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).