Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Ватерполистите на "Черноморец" защитиха вицешампионската си титла
Автор: Екип Burgas24.bg 11:43 / 15.06.2017Коментари (0)2357
©
Малките ватерполисти, с треньор Светозар Владков, се окичиха със сребърните медали от държавното първенство във възрастова група деца, родени след 1 януари 2005 г. Това е първи комплект отличия за клуба по водна топка "Черноморец" този сезон.

След изиграните два финални кръга в Бургас и Варна "акулите" завършиха на второ място и са старият нов вицешампион на България.

"Вицешампионската титла при децата е един прекрасен завършек на сезона и гордост за клуба, който тази година чества 10-годишен юбилей. През всички тези години "Черноморец" винаги е бил в топ 6 на страната и е участвал в разпределението на медалите. За тази възраст зад гърба си клубът ни има една шампионска титла, 5 сребърни и един бронзов медал. Това е показателно за високото ниво на работа в клуба и за добрата подготовка на състезателите," заяви щастливият треньор на медалистите.

На басейн "Приморски" във Варна "акулите" записаха 4 категорични победи, като единствената загуба те инкасираха от шампиона "Комодор" - 0:6. В мачовете от финалния турнир бургаският тим разби "Ботев 2000" /Враца/ с 9:1, столичния ЦСКА с 8:2, "Аква Спорт" /Вн/ с 8:4 и КВТ "Ботев" /Враца/ със 7:4.

"Изключително много се радвам за нашия успех. Всички деца се представиха чудесно и то в условията на силна конкуренция. Състезателите положиха много труд и израснаха значително за година. На финала нашият отбор беше с най-дълга резервна скамейка, което е заявка за още по-добро представяне за догодина. За това ще способства новата плувна база, благодарение усилията на община Бургас, за което сме й благодарни. Надявам се да запазим децата и те да продължат с изявите и в по-големите възрасти," допълни Владков.

Така от 16 отбора при децата отборът на "Черноморец" се класира втори с актив от 24 т. Шампионът "Комодор" защити титлата си и с 30 т. взе златото. Бронзов медалист е КВТ "Ботев" с 18 т., колкото има и четвъртият "Аква Спорт", но заради по-лошия голов актив остана извън призовата тройка. Топ шест на България допълват "Ботев 2000" и ЦСКА.

Тази събота и неделя, 17 и 18 юни, "Черноморец" е домакин на финалния турнир от държавното първенство за юноши старша възраст. На басейн "Флора" в битка за медалите се срещат четирите най-добри български отбори за възрастта.

Възпитаниците на треньора Петър Йонов излизат срещу "Локомотив Н.Н." - временен лидер в класирането с 9 точки, "Аква спорт" - 6 т. и "Комодор" - 0 т. Домакините от Бургас заемат трето място с актив от 3 т.

Програма: събота, 17 юни, 17.00 ч.: "Черноморец" - "Аква спорт" /Вн/, "Локомотив Н.Н." /Сф/ - "Комодор" /Вн/;
Неделя, 18 юни, 9.30 ч.: "Локомотив Н.Н." - "Черноморец", "Аква спорт" - "Комодор"; 15.00 ч.: "Локомотив Н.Н." - "Аква спорт", "Комодор" - "Черноморец".

Съставът на вицешампиона "Черноморец" - деца: Диан Ватаров, Димитър Димитров, Самоел Караджиян, Йосиф Караджиян, Мартин Вангелов, Калин Узунов, Боян Георгиев, Константин Колев - к., Александър Китенов, Антоний Христов, Кристиян Стойков, Александър Илиев, Даниил Чеботарев, Мартин Иванов, Кристиан Илиев.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: