Ветроходци от цялата страна идват в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:59 / 20.06.2017
1917
Ветроходци от цялата страна ще стартират в Бургас в Деня на основаването на Международния Олимпийски комитет - 23 юни. В петък е първият състезателен ден от традиционната ветроходна регата "Черноморец Бургас".

През трите състезателни дни (23-25.06.) ще бъдат провеждани състезателни гонки пред Мостика. Събитието се организира от яхтклуб "Черноморец Бургас" и със съдействието на Община Бургас.
Регата "Черноморец Бургас 2017" ще бъде най- добрата възможност за националните ни състезатели в клас "Оптимист" за проверка на подготовката им, дни преди Европейското Първенство 2017, на което домакин е град Бургас.

Във ветроходната надпревара ще се включат около 150 състезатели в детските класове Оптимист, Лазер 4.7, Кадет, 420, и олимпийските класове - Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 470 и Фин. Състезателите от клас "Оптимист" ще карат на дистанция IODA вариант.

За любителите на ветроходството, които не успеят да се включат в морето, и за радост на отборите, на територията на Яхтклуба отново ще се проведе "Регата на въже" - Фото изложба с най- интересните ветроходни моменти от деня, организирана от клуба съвместно с Бургаската фотографска общност.

Съдийският състав и журито на регатата ще са представители на три ветроходни центрове - Бургаската съдийската колегия от ЯК "Черноморец Бургас", с главен съдия на състезанието Пламен Георгиев, член на ръководството на Варненската ветроходна съдийска колегия.

Съдийското жури ще бъдат оглавено от международния съдия Георги Паунов от РВСК София, а членове са Бистра Рачева - РВСК Варна и Валентин Николов - РВСК Бургас.
За откриването на регатата е поканен Кмета на Бургас и други официални гости, които заедно с бургазлии да станат част от международния олимпийски дух на ветроходния спорт!


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).