Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (2)
Търсят концесионер на тенис кортовете до "Приморец", ще плаща 12 бона на година
Автор: Екип Burgas24.bg 12:35 / 27.06.2017Коментари (0)1861
©
Общинският съвет в Бургас даде зелена светлина на идеята тенис кортовете до "Приморец" да бъдат предоставени на концесия за 32 години. Предвижда се в имота с площ над 3300 кв. м да бъдат изградени минимум два тенис-корта и две скуош зали. Докладната записка бе приета само с гласовете на мнозинството от ГЕРБ, предаде репортер на Burgas24.bg.

Размерът на концесионното плащане е определено на 5% от реализираните годишни приходи от експлоатацията на обекта на концесията, но не по-малко от 12 000 лева годишно. Ниската сума породи дебати по време на гласуването. Поискано бе таксата на бъде повишена на 30 хил. лв. годишно, но това не бе одобрено. Това разгневи опозицията и бе причина тя да не вземе участие в крайното гласуване.

Съгласно изготвените анализи, концесионерът следва да извърши инвестиция в размер на близо 2 млн. лв. без ДДС, с включени 5% непредвидени разходи от стойността на СМР. Във финансовия анализ е предложено минималният размер на инвестицията да бъде 1 850 00 лева, което се равнява на размерът на инвестицията с приспаднати непредвидени разходи.

Мотивите за изграждане на тенис кортовете са, че на територията на община Бургас има нужда от допълнителни спортни съоръжения за практикуване на тенис. Освен това към настоящия момент нито една от общинските спортни зали не разполага със скуош корт.

Техническият инвестиционен проект ще бъде предоставен на концесионера, като на същия ще има възможност да преработи инвестиционния проект и да предоставя и допълнителни услуги, които да му носят допълнителни приходи, с изключение на изграждането на спортните съоръжения.

С изграждане на концесионния обект, съществуващите тенис кортове ще бъдат приведени във вид, отговарящ на актуалните изисквания на международните спортни организации по този вид спорт.

Обновяването и разширяването на спортната база ще повиши техния капацитет, а това от своя страна ще създаде условия освен за тренировъчна дейност, за организиране на състезания и други спортни мероприятия.

Наред с това ще се открие възможност за практикуване на скуош в специално оборудвани зали. Този вид спорт се явява "нов" за гражданите и гостите на Бургас, тъй като към момента няма обособени скуош кортове.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Испанската преса: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: