Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Световните шампиони Нургюл Салимова и Цветан Стоянов дадоха старт на кампанията "Шах-мат на @гресията“ в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:02 / 31.08.2017Коментари (0)1362
©
Бургаските световни шампиони по шах Нургюл Салимова и Цветан Стоянов изиграха партията, с която бе поставен официалният старт на турнира "Шахът - ключът към мир и превенция на агресията", който се проведе в Бургас.

Първият ход в срещата направи зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, който поздрави организаторите и участниците. Своите умения на черно-бялата дъска показаха десетки младежи, сред които и такива в неравностойно положение.

Нургюл Салимова и Цветан Стоянов са възпитаници на шах клуб "Бургас 64" с треньор Живко Жеков. Нургюл завоюва световната си титла през 2015 година за състезатели до 12-годишна възраст. Тази година тя стана най-младият шампион на България. Цветан Стоянов завоюва световната шампионска титла за деца до 9 години през 2009 година, след като през 2008 стана европейски шампион.

Междувременно стана ясно, че Нургюл Салимова ще се състезава на Световното първенство за девойки до 14 години в столицата на Уругвай - Монтевидео, което ще се проведе от 16 до 26 септември. Подкрепа за участието в престижния форум ще окаже Община Бургас.

Играта на шах на открито е част от проекта "Шах-мат на @гресията", който има за цел да се създаде мрежа от шахматни клубове от цяла България, които да работят за възпитанието на младите хора чрез практикуването на този интелектуален спорт.

Турнирът се осъществява от "Шахклуб Банкя" в изпълнение на Дейност 3 от проект № НПИМД-113-Н1/2017 по Договор №25-00-9 / 17.07.2017 г. "Шах-мат на @гресията", финансиран от Министерство на младежта и спорта.

През август и септември ще бъдат организирани 7 регионални шах турнира под наслов "Шахът - ключът към мир и превенция на агресията" в София, Бургас, Варна, Пловдив, Велико Търново, Враца, Благоевград.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: