Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Бургас отбеляза подобаващо Европейската седмица на спорта
Автор: Екип Burgas24.bg 15:51 / 28.09.2017Коментари (0)1564
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се включи в събитията в Бургас, част от инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive, на която Министерството на младежта и спорта (ММС) е координатор.

Министър Кралев, заедно с кмета на Бургас Димитър Николов, се включиха в първия мач на учениците от ОУ "Братя Миладинови". В училището се проведе спортен празник на различните зони на изцяло реновирания двор на училището. Учениците на ОУ "Братя Миладинови" и техните гости от ОУ "Кирил Христов" от Стара Загора премериха сили в двустранни срещи в различни спортове. На напълно обновеното игрище министър Кралев и кметът Николов дадоха начало на футболен мач. След финала на срещите, участниците в спортните надпревари получиха специални подаръци от Министерството на младежта и спорта и Европейската седмица на спорта, които им връчи лично министър Красен Кралев.

Със собствени средства и със средства от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 Община Бургас е ремонтирала изцяло дворното пространство на ОУ "Братя Миладинови", което е едно от най-големите основни училища в страната. Изградени са площадки за баскетбол, комбинирана площадка за футбол/хандбал, площадки за волейбол, площадка за мини футбол, 80 метрова лекоатлетическа писта за бягане с три коридора и площадка за фитнес.

"Искам да благодаря на кмета и на Община Бургас за грижите, които полагат за това спортът да бъде приоритет тук. Виждам много хубави площадки в училищата", обърна се министър Кралев към събралите се в двора на ОУ "Васил Априлов" в Бургас.

Там гостите присъстваха на демонстрации на Полицейска лична защита от служители на ОД МВР - Бургас, както и задържане с куче, което е част от програмата на Детските полицейски управления на ОУ "Васил Априлов", ОУ " Свети княз Борис I" и ОУ "Свети Климент Охридски", съвместна инициатива с ОД МВР - Бургас. Състезатели на ОУ "Васил Априлов" и Фехтовален клуб "Корсар" показаха своите умения по фехтовка.

"Искам да благодаря и на вашите учители, които ви учат и се грижат не само уроците да вървят добре и да получавате добри познания, но и да бъдете здрави, да бъдете активни, да бъдете и добри спортисти. Защото и двете неща са еднакво важни", добави министър Кралев.

Заедно с кмета на Бургас Димитър Николов те поеха ангажимент да продължат да се грижат за спортната инфраструктура и призоваха децата да спортуват по-често.

Министър Кралев беше част и от "Женския футболен хепънинг", който се състоя на площад "Атанас Сираков" пред Община Бургас. Той получи тениска на женския футболен клуб " Бургас" от 12-годишната звезда на отбора Йоанна Станкова.

Председателят на ЖФК "Бургас" Валентина Станкова пък отправи към министър Кралев и Димитър Николов спортно предизвикателство да се включат в мача, заедно със състезателките.

"Благодаря на женския футболен клуб в Бургас, че се включи, за да покаже, че футболът не е само за мъжете, но и за жените."

С тези думи се обърна спортният министър към състезателките, които само за няколко години успяха да върнат славата на женския футбол в града, завоювайки престижни международни и национални първенства.

"В много държави в училищната програма футболът се изучава като задължителен предмет. Момчета и момичета играят заедно, затова е хубаво, че в Бургас се развива и женското направление на най-популярния спорт", добави Кралев.

Пред сградата на общината се състоя и демонстрация по степ аеробика и канго джъмп, организирана от Световната шампионка по карате киокушин Гергана Апостолова.

"Благодаря ви, че давате пример на подрастващите, защото основната ни задача е да раздвижим младото поколение. Едва 30% от българските деца спортуват. Давайте пример! Всички ваши приятели трябва да бъдат активни, да спортуват!", призова участниците в демонстрацията министърът.

Eвропейската седмица на спорта #BeActive се провежда от 23 до 30 септември и е инициатива на Европейската комисия. Координатор на кампанията за България е Министерството на младежта и спорта, а основните събития се провеждат в 9 български града, партньори на проекта.

Предстоят спортни събития в Русе, а на 30 септември от 18.00 часа във Варна ще се състои закриването с голямо спортно-музикално шоу в Двореца на културата и спорта. Проектът е съфинансиран по програма "Еразъм +" на Европейския съюз.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: