Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Големи неприятности за БНТ! Кошлуков разбуни кошера
Автор: Екип Burgas24.bg 08:29 / 24.01.2018Коментари (0)2861
©
Съветът за електронни медии започва мониторинг на гостите и гледните точки в публицистичните и политическите предавания на обществената телевизия. Това е провокирано от напрежението в БНТ, породено от идеята на програмния директор Емил Кошлуков за по-интересна и рейтингова телевизия и екипа на предаването "Денят започва с култура".

Един от упреците на Кошлуков към колегите му бил, че се канят едни и същи гости от едни и същи партии. При това те представят едно мнение - без различни гледни точки и без спор. Това бе оценено от членовете на СЕМ като напълно справедлива забележка.

"В предаване с трима събеседници, и тримата на едно мнение, плюс двамата водещи, е резултат от 5:0 за едната гледна точка. То е като при футболен мач единият отбор да има вратар, а другият да няма", коментира Иво Атанасов от СЕМ. Според генералния директор на БНТ Константин Каменаров проблем в екипа му няма.

"Хронологията на събитията е такава, че в петък аз отидох при колегите от "Денят започва с култура". Два часа говорихме надълго и нашироко в детайли и доколкото е имало проблем, той беше напълно овладян, уверявам ви. Вследствие на което проблемът бе изнесен медийно, което на нас не ни хареса дотолкова, доколкото това са си домашни проблеми.

Така или иначе, колегите излязоха с декларация, в която искаха гаранция за свобода, пълноценна работа и изява. Такава и получиха", каза Каменаров и допълни: "БНТ в момента е най-свободната телевизия в България. Нямало е списъци със забранени хора, върнати гости. Няма и няма и да има!"

Каменаров обясни още, че се е подписал под декларацията на дирекция "Информация" в БНТ в знак на подкрепа към тях.

"Думата рейтинг не се хареса на екипа на това безценно предаване. Не е рейтингът това, което е водещо, но е важно да е гледаемо, интересно, с повече събеседници, ако щете да има скандали през събеседниците", каза шефът на БНТ и уточни, че самият екип е поел ангажимент да направи предаването по-динамично.

Промяна в цялата концепция на БНТ предстои през тази година. На срещата с регулатора Константин Каменаров и екипът му изложиха концепцията си за развитие на обществената телевизия през следващите 3 години.

"Придържаме се към концепцията от изслушването през август", каза шефът на БНТ и добави:

"Това, че обществената телевизия е на държавна издръжка, далеч не означава, че тя трябва да бъде безинтересна. Тя трябва да следи дневния ритъм и живот на всеки човек. И всеки българин може да има претенции към съдържанието ни."

В следващите 3 години предстои препрограмиране на всички канали от пакета на БНТ (БНТ1, БНТ2, БНТ Свят и БНТ HD).

"Дори най-успешните предавания ще трябва да станат по-интересни", заявиха от екипа на Каменаров. Ще се преподреди програмата на всички канали, така че всяко предаване да води към следващото. Въвеждат се нови форми, жанрове, тематики с цел повишаване гледаемостта. Ще се заложи и на инфотейнмънт - формати, съчетаващи информация и забавление.

"Вярваме, че всеки елемент в програмата на БНТ може да бъде възпитателен и образователен, но в никакъв случай дидактичен", обясниха от екипа на Каменаров и допълниха, че за да стигнат до възпитанието на аудитория, те трябва да привлекат такава. "Имаме наследена аудитория, но трябва да привлечем интереса на още", допълниха от БНТ.

От СЕМ приветстваха идеята за разчупването на съдържанието, но препоръчаха: "Бъдете внимателни с ентъртейнмънта, да не се изгуби инфото."

Предстоят по-кардинални промени в нишовите канали от пакета на обществената телевизия. БНТ2 става културно-тематичен канал през септември. Там ще се излъчват предавания, продуцирани от или за БНТ, без да се излиза от бюджета на телевизията, уточниха оттам. Една от най-важните точки в тригодишния план на Каменаров е бюджетната дисциплина. Оттук нататък ще се правят продукти спрямо бюджета, а не както досега - да се търси бюджет спрямо проект, който искат да реализират. Ще се излъчва и закупено, но неизлъчено съдържание. 

“Такова дал господ, това е другият феномен при нас", подчерта Каменаров. БНТ HD ще стане спортен канал, но това не означава, че някои от значимите спортни събития няма да се излъчват и по основния канал БНТ1. А в БНТ Свят не предстои нищо генерално ново - само препрограмиране на настоящото съдържание и подобряване на качеството му, обещаха от екипа на Константин Каменаров, пише "24 часа".




Още по темата: общо новини по темата: 420
06.01.2019 »
09.11.2018 »
15.10.2018 »
19.09.2018 »
03.08.2018 »
01.08.2018 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: