Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Григор Димитров може да стане номер 1 в историята на тениса ни
Автор: Екип Burgas24.bg 11:50 / 13.02.2009Коментари (0)893
©
Григор Димитров има всички качества да стане номер 1 в историята на българския тенис. Всеки, който е имал шанса да наблюдава вчерашния му мач със световния номер 1 Рафаел Надал, знае за какво става дума. Гришо спечели сет на Надал, а в двата загубени изобщо не отстъпваше на най-добрия тенисист в света. Разбира се, Надал не игра на пълните си възможности, но разликата в годините, опита, самочувствието и физиката на двамата са огромни и това си каза думата. Върху тези неща обаче може да се работи в следващите години, все пак Григор има още 3 месеца докато навърши пълнолетие и тепърва ще се изгражда като тенисист. Това, което има от природата обаче, е достатъчно за да прати Гришо сред най-добрите в световния тенис - професионален поглед над разиграванията, силен, точен и разнообразен сервиз, технични слайсове и невероятен бек-хенд. Не случайно европейските медии хвалят Григор както сигурно никога не са хвалили друг извън топ 400 в света.

Миналата година, когато той спечели Уимбълдън за юноши, веднага започнаха сравненията с Тодор Енев, който също имаше доста обещаваща кариера преди да влезне в професионалния спорт. При Григор обаче ситуацията е коренно различна - освен, че спечели два турнира от Големия шлем, той вече проби и при мъжете. Победата
над Томас Бердих, номер 23 в света, беше достатъчна да го прати доста напред в световната ранглиста и му донесе 45 точки, влизайки в топ 400. По-важното е обаче играта, която показа срещу Надал, безспорния номер 1 в момента. Въпреки на моменти глупавите и елементарни грешки, които хасковлията допускаше, той се държа като равен с равен. И не само - правеше го със стил и красота, тенис, който радва окото.

Сега просто трябва да му стискаме палци да се развива още, да използва максимално физическите си данни, високия ръст с точния сервиз, да се пази от контузии и да не се самозабравя. Фактът, че един от най-добрите треньори в световния тенис - Петер Лундгрен ще се занимава с нашето момче, е достатъчен повод да очакваме много от Гришо. След големия медиен интерес при спечелването на Уимбълдън и US Open, той дали на шега, дали като прогноза каза "Наричайте ме шампиона". Дали ще стане шампион, дали ще вземе титла от турнир от Големия шлем или ще влезне за кратко в топ 100 само бъдещето ще покаже. С играта си срещу Бердих и Надал обаче, Григор Димитров няма как да не надмине най-добрия български тенисист до сега - Орлин Станойчев, който е достигал до номер 96 в света. От там нататък, можем само да му се радваме на успехите и красивата игра.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: