Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (4) | ¬чера (6)
Ќай-богати€т източноевропеец купи Ќова тв за 185 милиона евро, плащането в брой
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 12:37 / 19.02.2018 оментари (6)4951
©
»нвестиционната компани€ PPF Group, контролирана от чешки€ милиардер ѕетр  елнер, купува Ќова телевизи€.  омпани€та е подписала споразумение за придобиване на 100% от активите на "Ќова броудкастинг груп", съобщи източник от ръководството на медийната група, пожелал анонимност. —делката ще бъде финализирана през следващите месеци след получаването на необходимото одобрение от регулаторите.

„ешки€т инвеститор придобива медийната група за 185 милиона евро, които ще бъдат†платени в брой, съобщиха от шведската медийна група. "PPF има удоволствието да подпише това споразумение, за да придобие Nova Group. ћного сме развълнувани от перспективите за растеж на бизнеса и неговата цифрова трансформаци€. ќчакваме да работим заедно с насто€щи€ екип, за да направим Ќова още по-успешна в бъдеще", за€в€ва –обърт —евела, инвестиционен директор на PPF.

"»здигнахме Ќова до търговската медийна група номер едно в Ѕългари€ с 33% пазарен д€л и собственик на н€кои от най-големите цифрови марки в страната. ѕод отличното ръководство на ƒидие ўосел и негови€ ръководен екип, Ќова бързо се превърна във водеща дигитална развлекателна група на пазара. Ѕих искал да благодар€ на всички онези, които допринесоха за това", казва …орген ћадсен Ћиндеман, президент и изпълнителен директор на MTG.

—ъс своите 16 милиарда долара ѕетр  елнер е см€тан за най-богати€ източноевропеец. √рупата му PPF управл€ва активи за над 35 млрд. евро в индустрии като банкиране, финансови услуги, застраховане, биотехнологии, земеделие и имоти. ћилиардерът развива бизнеси в различни държави като –уси€, —ловаки€,  итай, –умъни€, —јў, ‘ранци€, ¬иетнам и др.

ќсвен Ќова, чешки€т милиардер купи и най-печеливши€ телекомуникационен оператор у нас - Telenor, както и бизнеса на норвежката компани€ в —ърби€ и „ерна гора. “ой имаше интерес и към европейски€ бизнес на Time Warner, част от който е и bTV

«а продажбата на Ќова “¬ се говори в публичното пространство от почти година. —обственикът й - шведската медийна компани€ Modern Times Group (MTG) реши да се изтегли от Ѕългари€ заради недостатъчни печалби, а обсъжданата цена бе около 100 милиона евро - 6 пъти по-малко от платеното за меди€та преди 10 години.

ќсвен в Ѕългари€, шведската компани€ продаде бизнеса си в „ехи€ и балтийските държави. MTG събира капитал, за да инвестира в разработването на онлайн игри и видео платформи, замен€йки традиционното “¬ съдържание с дигитално. "Ќова броудкастинг груп" е най-гол€мата търговска медийна група в Ѕългари€ и се състои от 7 телевизионни канала и 19 онлайн фирми.  омпани€та има около 650 служители, пише money.bg.

ќще по темата: общо новини по темата: 420
06.01.2019
09.11.2018
15.10.2018
19.09.2018
03.08.2018
01.08.2018
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница
ћачовете по “¬! ѕълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
—вали на сво€ телефон: Android или iOS!


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
¬ колко куфарчета ги донесе в брой? рЯШВ
0
 
 
 ъде е държавата,защо не му се проведат парите от къде са, гаранци€ са от незаконна дейност.
јко сте чули позитивна, оптимистична, добра новина, със сигурност не сте € чули до кра€!
на 19.02.2018 г.
0
 
 
—ега вече ми €сно защо имаще проблеми в сървърите на Netinfo в частност пощите на abv.bg преди н€колко дена :) . ƒано е към по-добро...
0
 
 
«начиии, като хвана едно дърво ... в брой :D от кад€ на кад€ бе. Ќии сиромасите н€маме право да платим над 10000 в брой а тоз 185 милиона :O
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
Ќов проблем за Ѕоби ћихайлов след оставката! ўе го оперират!
”дарно начало за ватерполистите на „ерноморец
Ќефтохимик с инициатива за почистване на стадиона в квартал "Ћазур"
Ћечков към ’еким€н: ќблъчвате хората с лъжи вс€ка сутрин
Ѕългари€ показа скучен футбол и в дебюта на ƒерменджиев

 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: