Колоездачи от 8 държави ще се състезават в "Мемориал Димитър Янков"- кръг от Световната купа за кадети

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:43 / 07.05.2018
4597
Колоездачи от осем държави ще участват в Международното колоездачно състезание "Мемориал Димитър Янков"- кръг от Световната купа за кадети. То ще се проведе от 8 до 10 май на територията на най-големия ни курорт Слънчев бряг, в Несебър и по трасета в Бургаска област. Организатори са "Слънчев бряг хотел холдингс" АД, Община Несебър, Българският колоездачен съюз и Международният колоездачен съюз U.С.I. Ще се състезават 3 български отбора и отбори от Гърция, Румъния, Турция, Сърбия, Словакия, Молдова, Македония. 

Стартът е на 8 май 2018 г. от 10.00 часа пред хотел "Хризантема" в Слънчев бряг с пролог за определяне на първия водач, който ще облече жълтата фланелка, след което следват три състезателни етапа. След приключване на всеки етап, жълтата фланелка се облича на първия състезател в индивидуалното генерално класиране. Отборното класиране ще бъде съставено от времето на първите трима най-добри състезатели на всеки отбор.

Тази година е шестото издание на състезанието и за четвърти пореден път то е кръг от Световната купа за кадети. "Мемориал Димитър Янков" спечели този  престиж с безупречна организация от българска страна и високо спортно ниво.

Международното колоездачно състезание се превърна през годините не само в голям спортен празник и събитие, но все повече популяризира чрез спорта и българския туризъм. Атрактивното колоездачно състезание по алеите на Слънчев бряг и в Несебър, както и оспорваната надпревара, винаги са предизвиквали широк спортен отзвук и голям зрителски интерес. Главен съдия на състезанието тази година е белгиецът Ludo Smeyers от Международния колоездачен съюз - U.С.I

Международното състезание "Мемориал Димитър Янков", се провежда в памет на Димитър Янков- Почетен гражданин на гр. Несебър, общественик, туристически деятел и основател на Колоездачен клуб "Несебър".

КК "Несебър" вече 15 години развива колоездачния спорт с много успехи.

По традиция, състезанието ще започне след поклонение пред мемориала на Димитър Янков в Несебър.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).