Венцислав Станев триумфира в Бургас в надпреварата с еднакви автомобили

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:51 / 13.05.2018
6062
Днес на "Писта Бургас“ се проведе първи кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут. През тази година шампионата Eneos Cup стана част от националното пистово първенство. Първият кръг от надпреварата бе спечелен от Венцислав Станев, който пръв видя карирания флаг след 12-те обиколки на бургаското трасе.

Станев тръгна от полпозишън след спечелената квалификация през вчерашния ден и днес нямаше проблеми да задържи първото си място от старта до финала на надпреварата.

Борбата за втората позиция бе спечелена от Христо Чаков след здрава битка с Кольо Карастоянов, който остана на трета позиция в днешната надпревара.

Четвърти и пети в състезанието се класираха съответно Денислав Терзийски и Васил Александров. Антоний Тонев остана на шеста позиция, а шампионът от първия сезон на Eneos Cup Ташо Ташев се класира седми, а зад него остана само Николай Петров, който стартира от осма позиция.

Втори кръг от едномарковия шампионат Eneos Cup, където пилотите се състезават с напълно еднакви автомобили Audi A4 ще се проведе на 16-17 юни на "Писта Русе“, къде ще се проведе следващия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на писта и затворен маршрут.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).