Бургас приема Европейската отборна купа по тенис за момчета

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:43 / 28.06.2018
2272
От 30 юни до 3 юли на кортовете на тенис-център "Авеню", гр. Бургас ще се състоят срещите от Европейската отборна лятна купа по тенис за момчета до 14-годишна възраст (European Summer Cups 14 &under).

В  турнира ще участват 10 отбора от България, Андора, Азербайджан, Хърватия, Латвия, Молдова, Черна гора, Румъния, Русия и Швеция. Всяка от държавите-участнички се представя от трима състезатели и капитан на отбора. Първите два тима в крайното класиране ще се състезават на финалите на турнира.

Капитан на българския отбор по тенис в предстоящите двубои от Европейската лятна купа за момчета до 14-годишна възраст е Радослав Лукаев (ТК “Авеню“ гр. Бургас). Страната ни ще представят двама състезатели от тенис клуб "Авеню“ - Динко Динев  и Драгомир Драганов и Адриано Дженев  от ТК “Хасково 2015“. (Подробна информация за българския отбор изпращаме допълнително.)

Европейската отборна лятна купа по тенис за момчета до 14-годишна възраст е част от календара на спортните събития на община Бургас.

Официално откриване на турнира е на  2 юли (понеделник) от 9,30 часа на кортовете на тенис-център “Авеню“ в Бургас. Спортното събитие ще бъде открито от кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов.

Участници: България, Андора, Азербайджан, Хърватия, Латвия, Молдова, Черна гора, Румъния, Русия и Швеция.

Състав на отборите: капитан и трима състезатели

Национален отбор на Република България по тенис за момчета до 14 г.

Капитан на отбора: Радослав Лукаев (ТК "Авеню“ – Бургас)

Състезатели: Динко Динев (ТК "Авеню“ – Бургас)

 Драгомир Драганов (ТК "Авеню“ – Бургас)

Адриано Дженев (ТК "Хасково 2015“ – Хасково)

Радослав Лукаев
Бивш професионален тенисист, оставил осезаема следа в българския спорт. През 2000 г. достига до полуфинал на престижния турнир "Уимбълдън“ като състезател в категория юноши до 18 г. Същата година завършва на 11-о място в ранглистата за за съответната възрастова група. Европейски шампион и вицешампион на България до 14 и до 16 г. заедно с Тодор Енев. През 2002 г. достига до третия кръг на квалификациите на тенис-турнира "Уимбълдън“ при мъжете. Същата година става първият българин, който успешно преодолява квалификациите на US Open. Негов личен треньор е Стефан Цветков. В продължение на 6 години Радослав Лукаев се състезава в турнирите за Купа "Дейвис“ като първа ракета за България. В кариерата си на състезател има победи над играчи като Марин Чилич, Юрген Мелцер, Петър Лучак, Томас Кетола, Виктор Ханеску, Бруно Соарес и други.
В момента е треньор в бургаския клуб "Авеню“. Бил е наставник на Сесил Каратанчева, Изабелла Шиникова, Антъни Генов. Капитан на българския национален отбор до 14 години на Европейската лятна купа в Бургас.

Драгомир Драганов
Роден е на 15.02.2004 г. в Ямбол. Започва да играе тенис на седемгодишна възраст в ТК "Ямбол 2005". От 2017г. част от отбора на ТК "Авеню" Негови треньори през годините са Петър Панчев, Иван Петров, Стефан Пантов, Иван Велев. Заемал е 2-ро място на двойки на Държавно първенство гр.София, 3-то място на Международен турнир в Гр.Добрич, 4-то място в ранглиста на БФТ до 12-годишна възраст, 5-то място на мастърс.
През 2016 г. се класира първи на Държавен турнир в гр. Сливен и 2-ри на Държавно първенство в гр.София. През същата година заема 2-ро място на международен турнир на сингъл и 1-во място на двойки, 3-то място на Международен турнир в Сърбия и на Международен турнир в Германия. Записва участие на европейските финали с национален отбор на България.
През 2017-та става трети на Международен турнир от втора категория В Турция и на Международен турнир от втора категория в Молдова и заема 1-во място на Международен турнир на двойки в Македония. Финалист е на Международния турнир в Свиленград на двойки. Драгомир е първенец 1по  двойки на Държавен турнир до 16 г. в гр.Варна

Динко Динев   
Роден е на 13.02.2004 г., състезател на ТК "Авеню“ – Бургас, с личен треньор Стефан Пантов. Динко е под №10 в европейската ранглиста, шампион на два поредни международни турнира до 14 години в Румъния през септември 2017 г. Шампион на Международния турнир до 14 г. в Словения, проведен през юли 2017 г. В актива си до момента има общо 5 титли от турнири  по тенис в Европа.

Адрияно Дженев
Състезател на ТК "Хасково 2015“, участник в редица международни и държавни турнири. Втори на двойки на Международния  турнир за момчета и момичета до 12 години в Прокоплие (Сърбия) и и втори на двойки на  Международен турнир за момчета и момичета до 12 години, Букурещ Румъния. Класира се трети на Държавно лично първенство на открито за момчета и момичета до 12 години, "DEVIN CUP".
Има в актива си 1-во място на сингъл от Държавен турнир за момчета и момичета до 12 години, ТК "Августа Траяна“ , 1-во място на двойки от Държавен турнир за момчета и момичета до 12 години, ТК "Локомотив", втори е на Държавния турнир за момчета и момичета до 12 години, ТК "Черноморец" и трети на Държавния турнир за момчета и момичета до 12 години, ТК "Спорт Палас". В турнира "Мастърс“ за момчета и момичета до 12 години, "Девин“ се класира на второ място.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).