Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Ватерполистите на Черноморец с трето място от турнира за Купа "Бургас"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:57 / 31.07.2018Коментари (0)2172
Оспорвани двубои определиха победителя в 13-ото издание на международния турнир по водна топка за Купа "Бургас". За втора поредна година приза грабнаха ватерполистите на турския "Ести" /Измир/. Домакинът от Бургас – "Черноморец", който участва с по-малки на възраст състезатели, извоюва третото място.

На втора позиция се класира тимът на "Тича" /Варна/. В класирането следват грузинските "Аджария" /Батуми/ и "Кутаиси".

Традиционната международна надпревара бе за състезатели на възраст до 17 г., родени 2001 г. и по-малки. Това не беше проблем за състава на "Черноморец", в чиито редици играха предимно ватерполисти, родени 2003 и 2005 г. По този начин ръководството на бургаския клуб продължава своята политика - изграждането на силна школа от собствени кадри.

Проблемът, с който се сблъскват и други български клубове /отнася се за всички видове спорт/, е че не можем да задържим по-големите състезатели. Да не говорим за мъже и жени, където положението е още по-трагично.

Юношите и девойките близо година преди и непосредствено след завършване на средното образование не виждат никаква перспектива в спорта, биват привлечени от други алтернативи в съвременния живот и, за съжаление, готови, изградени спортисти се …. отказват. И клубът ги губи.

И отново се връща в началото и започва от "А", но по независещи от него обстоятелства до "Я" не стига.

Така на турнира в Бургас младите възпитаници на треньора Петър Йонов разбиха "Кутаиси" с 20:8 и "Аджария" с 10:4. В най-тежкия мач от надпреварата бургазлии паднаха с 3:12 от силния тим на "Ести". В последния двубой срещу "Тича" бургазлии удариха няколко греди и отстъпиха с 8:13.

Варненци се включиха в турнира непредвидено, след като няколко дни преди състезанието стана ясно, че далият заявка по-рано за участие отбор на "Ниш" /Сърбия/ няма да пристигне поради непредвидени обстоятелства.

Купите на призьорите връчи зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян. За 10 – те години усърден труд спечелените от "Черноморец" трофеи вече са над 40.

Резултати: Кутаиси - Черноморец 8:20, Ести - Аджария 23:3, Черноморец - Ести 3:12, Тича - Кутаиси 19:3, Аджария - Черноморец 4:10, Ести - Тича 8:6, Тича - Аджария 10:4, Кутаиси - Ести 2:16, Аджария - Кутаиси 13:7, Черноморец - Тича 8:13.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: