Селекционерът на България: Този отбор има надежда и бъдеще

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:24 / 19.10.2018
2159
Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Иван Петков направи оценка за представянето на световното първенство в Япония, като заяви, че тимът е взел максимума и показва надежди за бъдещето.

"Този отбор показва, че има надежда и бъдеще. За световното пъвенство смятам, че като резултати и представяне дадохме максимума на този етап. Направихме едно достойно представяне. Трябва да бъдем горди с това представяне".

"Влязохме малко по-притеснени в това световно първенство, с малко по-свито сърце срещу Италия, но след това направихме добри игри. Съжалявам за мача с Турция. Във всички други мачове имахме шансове и моменти, но не ни достигна опит срещу топ отборите. Но като цяло се представихме на ниво срещу тези противници. Победихме добри тимове, които не са по-слаби от нас и имат сериозни състезателки. Затова мога да кажа, че  представянето ни е позитивно".

"Има разлика в отборите и тя е натрупания опит. Но той идва от участието в такива форуми. При нас има млади волейболистки, които тепърва ще вървят нагоре. Някои от тях вече качиха доста стъпала. Разликата е в детайлите, отделните елементи и фази в играта. С Китай играхме като равен, въпреки че загубихме. Оценяваме всяка една стъпка, която правим. Този мач ни показа, че можем да играем срещу топ състезателки като равни и дори да ги надиграваме в определени моменти. Всяка една среща имаше тежест за бъдещото развитие на отбора и целия щаб, но има какво да се желае във всяка една фаза от играта. Най-важното са детайлите. Те не са видими за всички, но момичетата се стараят изключително много. Яд ме е, че не направихме нито една победа срещу най-силните".

"След представянето ни това лято се видя респект от страна на съперниците. Има много уважение в отношението към нас от страна на щабове и състезателки. А в нашия тим има повече увереност. Видях плам и светлина в очите на състезателките и това е най-важното".

"Относно пътя ни към Токио 2020 ще говорим, след като излезе официалната ранглиста и видим кои са ни съперниците. При всички положения в олимпийските квалификациите ще бъде много трудно. Ако не успеем от първата квалификация, ще имаме и втори опит. Ще преследваме тази цел до самия край", завърши Иван Петков.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).