Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Продавач на хотдог шокира сестрата на Слави с "Дреме ми на х*я", вижте как реагира Трифонов
Автор: Екип Burgas24.bg 08:40 / 29.01.2019Коментари (0)7264
©
"Онзи ден бях до Плевен и се видях със сестра ми Петя. Тя ми разказа една случка, която може да ви се стори незначителна. Даже може да кажете, че това, което й се е случило е нормално. И точно в това ще е проблемът". Така започва последният пост на Слави Трифонов във Фейсбук. И продължава:

"На сестра ми й се е доял хотдог и вляза в голяма търговска верига, където има и щанд за хотдог.

- Нямаме хотдог, щото свършиха питките - казал продавачът на щанда.

- Нямате питки и затова няма хот-дог?

- Няма.

- Добре де, в магазина сме, отидете да купите питки, аз ще ви изчакам - предложила любезно сестра ми.

- Няма.

- Нали сте щанд за хотдог? Купете питки, на мен ми се яде хотдог.

- Дреме ми на х*я! - отвърнал накрая гордо продавачът.

“Дреме ми на х*я". Ако този израз се отнасяше просто до една конкретна случка с един плевенски продавач на хотдог - нямаше дори да си заслужава коментар. Проблемът е, че “Дреме ми на х*я" е израз, който се разраства като епидемия сред българите. Всеки ден, навсякъде е “Дреме ми на х*я".

В една от любимите ми книги - "Пътеводител на галактическия стопаджия“, главният герой търси отговор на въпроса "какъв е смисълът на живота“. Според Дъглас Адамс, авторът на книгата, отговорът на въпроса е 42. Ако Дъглас Адамс беше роден в България и беше наш съвременник, щеше да напише следното: "Отговорът в България на въпроса "какъв е смисълът на живота“ е "Дреме ми на х*я“.

През 2002 г. в книгата “За стърчането" споделих, че един израз по жесток начин боде очите и сърцето ми. Изразът “Знаеш как е". “Това са трите гадни думички, с които си служи всеки българин, който се страхува, който дава или взима подкупи, оправдава бездействието си и слабостта, робува на нежеланието да преследва мечтите си и да променя света около себе си". Това споделих тогава. 2002 г.! Оттогава до днес това злокачествено “Знаеш как е" се е развивало и е растяло... и вече е “Дреме ми на х*я". “Дреме ми на х*я" - огромният тумор, който разяжда общността. И заради който няма общност.

 

Всъщност, в повечето случаи “Дреме ми на х*я" не се изрича на глас, но ти го виждаш - дреме му на х*я. Да, има такива хора. Например, живее на 10-ия етаж и след като изяде буркана с месо от село, хвърля буркана през терасата. Долу може да утрепе някого, но - “Дреме ми на х*я".

Или пък на пътя - вие стоите в трафика на магистралата заради ремонтите, наредили сте се, както изискват правилата, а той, тарикатът, профучава през аварийната лента. Може да утрепе някого, но - “Дреме ми на х*я".

И никой нищо няма да му направи, защото този, който трябва да му направи нещо, също си е казал “Дреме ми на х*я".

"Дреме ми на х*я“ не се среща само сред тарикатите, дори по-вредно е онова "Дреме ми на х*я“ у онази огромна група българи, завладени от непукизма и нихилизма.

Как реагират тия българи, например, на събитията от последните дни?

- Посред зима бетонират плажове на Черноморието; изсичат се гори, които "по характер са гори, но по документи са нещо друго“; разорават се дюни, щото пречат на нечия гледка - "Дреме ми на х*я“.

- За едночасова програма по откриване на европейска столица на културата се харчат 3 милиона лева пари на данъкоплатците. Но пък няма кой да купи къщата музей на Яворов за 1,4 млн. лв. - "Дреме ми на х*я“.

- Изпариха се преките чужди инвестиции – за 2018 г. те са около 800 млн. евро, като през 2008 г. са били над 6 милиарда евро. А същевременно затвори и най-големият производствен завод на "Булгартабак“ в Благоевград - "Дреме ми на х*я“.

- Проверката за подарения от кръстника апартамент на финансовия министър Горанов приключи, но е тайна - "Дреме ми на х*я“.

- Прокуратурата отказа да повдига обвинение на Московски, не бил длъжен да знае как се управлява моторна шейна - "Дреме ми на х*я“.

- Обвиняват журналистка, че е прала пари от КТБ. Тя е знаела за престъпленията в КТБ, а държавата, която държеше парите на дружествата си в същата банка – нищо не е знаела - "Дреме ми на х*я“.

- Съдът оправда всички по делото "Алабин“, щото са били разчистени доказателствата. Две момичета загинаха под срутилата се сграда - "Дреме ми на х*я“.

- Няма да има машинно и електронно гласуване, не е ясно въобще ще има ли честни избори - "Дреме ми на х*я“.

- Имаме ниска раждаемост и се стопяваме - "Дреме ми на х*я“.

Освен това – оглавяваме всички негативни класации в ЕС, а нерядко и в Европа – класации по корупция, свобода на словото, по независимост и ефективност на съдебната система, по качествено образование, здравеопазване. Пенсионерите с нищожните си пенсии пък умират от глад и унижения. Даже ги бият в собствените им домове, за да им вземат и последните 20-30 лв. Но - "Дреме ми на х*я“.

Вие си решавате. Вие ще живеете в тази държава. От вас зависи да я направите такава, каквато искате. Ако чакате някой друг да ви я направи, докато вие си казвате "Знаеш как е“ и "Дреме ми на х*я“ - няма да стане.

През 2002 г. в "За стърчането“ споделих и това:

"Само едно нещо има значение, което трябва да се набива от най-ранна възраст в главичките на малките българи - "където няма роби, няма тирани!“ От най-ранна възраст и 500 години от тук насетне! Не "Знаеш как е“, а "Ето как“!"



Още по темата: общо новини по темата: 1302
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
22.11.2019 »
21.11.2019 »
предишна страница [ 1/217 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: