Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Зелена светлина за ремонта на спортна зала "Нефтохимик", парите идват по "Красива България"
Автор: Екип Burgas24.bg 10:26 / 29.01.2019Коментари (0)1554
©
Общинският съвет даде зелена светлина на ремонта на спортна зала "Нефтохимик" по "Красива България". Общия бюджет на проекта в размер на 277 779, 00 лв., от които Община Бургас ще осигури съфинансиране в размер до 157 806, 00 лв. с ДДС, предава репортер на Burgas24.bg.

Съоръжението се състои от спортна зала с размери 29 м на 58.5 м и височина 12.0 м, като в североизточният ѝ край има изградени допълнително две ниски тела, с метална конструкция и височина 3.70 м и ниско тяло с монолитна конструкция помещаващо съблекални, треньорски стаи, складови и технически помещения, изградено по западната и южната фасади на залата.

Основната сграда е построена през 1988 г. Разделена е на две зали – за акробатика и за волейбол и баскетбол. Към момента покривната хидроизолация е компрометирана с течове, което налага спешен ремонт. Налице е и пропадане на металната конструкция в един участък на покрива, който е временно укрепено, но се налага допълнително укрепване.

Ниското тяло, изградено по западната и южната фасади е с монолитна конструкция, тухлени стени и плосък, стоманобетонен покрив. В него се помещават съблекалните със съответните им санитарни помещения, треньорски стаи и обслужващи помещения. В частта изградена по южната фасада са разположени абонатната станция, вентилационното помещение и склад. В това тяло част от дограмата е дървена, а друга част – PVC. По южната фасада вратите са дървени, а по западната – метални. Фасадите са с варопясъчна мазилка, която е силно компрометирана. Вътре стените са основно с два вида покритие – в санитарните помещения – фаянс, а в останалите – шпакловка и латекс. Подовете са мрамор в коридорите, теракот в санитарните помещения и ламинат в треньорските стаи.

Общото състояние е занемарено, оборудването е остаряло и амортизирано. Необходим е цялостен ремонт на спортната база, става ясно от докладната записка, гласувана днес в местния парламент.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: