Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мисис Баба 2019 издаде тайната за невероятната си визия
Автор: Екип Burgas24.bg 15:48 / 13.02.2019Коментари (0)6708
Стефи Стаменова е родена на 1 юли 1968 г. в смолянското село Борино, но израства в Пловдив. Преди две седмици тя грабна титлата "Мисис Баба". Наричат я "българската Шехерезада" заради увлекателните истории, които разказва. В професионалния си път тя сменя няколко различни поприща. Била е учител, журналист, а днес е лайф коуч (от английски - треньор за живота) в Англия. Тя е майка на единствената българка, станала лице на британското сп. "Космополитън" Мануела Стаменова. Има 2-годишна внучка Естефания. За бурния си живот и смисъла да си позитивен след определена възраст тя разказа пред "България Днес".



- Преди седмица спечелихте конкурса "Мисис Баба“. Как решихте да се явите на него?

- Това е едно голямо предизвикателство за мен. Една от темите на семинарите ми е "Излез от зоната на комфорт и започни да живееш". Това беше моето излизане от зоната ми на комфорт. Изживяването ми хареса, но не мислех, че ще спечеля първо място.

- Притеснявахте ли се? Как впечатлихте журито?

- Да, много. Въпреки че съм свикнала със сцената и говорене пред публика, това да позирам, да ходя и да се правя на модел е много далеч от мен. Никога не съм парадирала с визията си, тя ми е помагала, но това не е основно в живота. Не знам как съм впечатлила журито, те трябва да кажат това. Мисля, че излъчването ми и това, с което се занимавам, ги е грабнало. Този конкурс е доказателство, че дори и да сме баби, можем да намерим време да изглеждаме добре, да се грижим за семейството и да вършим работата си.

- Но много хора не могат да балансират между това да имат семейство, кариера, пък и да изглеждат добре. Вие как успявате?

- Всичко е въпрос на организация, ако си достатъчно организиран, ще намериш време за всичко.

- Какво каза семейството ви за участието?

- Подкрепиха ме, разбира се. Дъщеря ми Мануела е запозната с конкурсите. Преди години стана Мис България в Лондон. Тогава я избраха за момиче на британското списание "Космополитън". Искат я от много агенции, но тя предпочита да е зад камера и да прави модни фотографии. Семейството ми не се изненада, че се явих на конкурса, защото ме познават и знаят, че обичам да влизам в различни неща.

- Били сте преподавател и радиоводещ. Това са две напълно противоположни професии. Как се захванахте с тях?

- Учила съм детска педагогика и още на 20 г. станах учител по английски език в Пловдив. Всъщност учителската професия е много дълбоко в кръвта ми, близо 7 г. съм преподавала. Гледах да преподавам иновативно, с песни, стихотворения. Така един ден в междучасието слушахме радио "Атлантик", вървеше някакво предаване, зададоха въпрос и никой не звънеше да отговори, а аз знаех отговора. Учениците ме накараха да звънна и да отговоря. Направих го и спечелих някаква награда. След няколко дни отидох до радиото да си взема наградата и тогава се запознах с директора, с когото разговарях. Той много хареса гласа и дикцията ми и реши да пробва дали ставам за водеща. Каза ми: "Ама каква учителка, ти си родена за водеща". Тогава не го приех на сериозно. Разменихме контакти и той ме потърси след 2 седмици, за да ми предложи да работя като водещ, след като едно от техните лица беше заминало за Америка. С две думи съвсем случайно и на шега започна журналистическата ми кариера. Известно време съвместявах работата в училище и в радиото, но накрая избрах да продължа в медията. След това работех в радио "Ком“, но на върха на кариерата си реших да я прекратя. Заминах за Англия, за да може дъщеря ми да получи по-добро образование. Въпреки това не съжалявам за нищо.

- Сега сте лайф коуч в Лондон, т.е. помагате на хората в развитието им, в намирането на баланса в живота. Защо там и в какво се състои дейността ви?

- Първо започнах да се занимавам с недвижими имоти, запознах се с много английски инвеститори. Говорихме много и веднъж един от тях ми каза, че съм "българската Шехерезада", защото съм умеела да говоря увлекателно. Говоренето пред аудитория не ми е чуждо. Много хора ми казваха, че след мои семинари се чувстват добре, по-позитивни. Това ме окуражи и изкарах курс за личен и бизнес коучинг. Последните години давам семинари и в Англия и в България, прескачам на двете места, не съм се установила никъде.

- По ваши виждания българите или англичаните имат нужда от повече помощ и съвети в живота?

- Аз не деля хората по никакъв начин. Нито по религия, националност, външни белези. Само по нуждите им, хората имат различни нужди.

- В кое амплоа досега се чувствате най-добре и напълно в свои води?

- Във всяко едно съм се чувствала добре. Като учител бях щастлива, че помагах на младите хора. Като журналист винаги съм се чувствала добре и никога няма да се откажа от призванието. Дори сега, ако получа добро предложение в радиото или телевизията, веднага бих се върнала. Сега като коуч също се чувствам перфектно.

- Имате ли хитрости и тайни, с които се поддържате младолика?

- Имам много хитрости и тайни. Водя женски практики, които засилват много женската енергия. И тъй като съм с прозвището "Шехерезада“, на мен ми стана интересно да разбера с какво тя е привлякла султана в приказките. Едно от нещата да се чувстваш млад и красив е вътрешната красота, трябва да се чувстваш добре в кожата си. Ако вътрешно си добре, това се вижда и отвън.

- Вие сте на 50 г., но не приличате на повечето хора на вашата възраст.

- Искам да кажа, че от 15 г. поне съм забравила на колко години съм. Когато ми направиха юбилей, ми напомниха. За мен това няма значение, дори не ме интересува хората около мен на колко са. Аз чувствам с душата и сърцето си. Ако съм направила нещо, с което помагам на хората, не ме интересува дали съм на 50 г. или на 70 г.

- Повечето хора си представят бабите до печката, да плетат. Вие правите ли такива неща?

- Не плета, не ходя с кок на главата, ако хората така си представят типичната баба. Ха-ха. Но пък обичам да готвя, правя го с удоволствие.

- Как минава един ваш ден с внучката ви Естефания?

- Пеем много, четем пишем, танцуваме, учим английски език. Забавно е. Въпреки че е само на 2 г., вече прави разлика между български и английски език. Мога да кажа, че съм една весела баба. Внучката ми е най-прекрасната тръпка. Баба е институция и благословия.

- Много жени се депресират след определена възраст. Какво бихте им казали?

- Тези жени, които не се чувстват добре на своята възраст, явно не обичат достатъчно себе си. Ако променят отношението към себе си, това ще повлияе и на външната енергия и красота. Трябва да излезем сред природата, да срещаме позитивни хора и да се радваме на малките неща в живота. Това е безплатно и ни дава енергия. Трябва да сме благодарни, че сме достигнали определена възраст и се радваме на децата си.

- На днешно време е модерна пластмасовата красота. Смятате ли, че са нужни ботоксът и пластичните операции, за да се чувства една жена красива?

- Ако се чувстват щастливи с корекции по себе си, защо да не го направят. Аз съм щастлива с естествената си красота, нямам никакви хирургически намеси по себе си. Често дори излизам само с малко очна линия на очите.




Още по темата: общо новини по темата: 1302
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
22.11.2019 »
21.11.2019 »
предишна страница [ 1/217 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: