Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Бургас напът да се завърне сред професионалния футбол у нас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:00 / 27.04.2019Коментари (0)3056
©
Бургас е един от футболните градове в страната, който се слави най-вече с тимовете на Нефтохимик и Черноморец. И двата отбора са добре познати на футболните привърженици у нас, но през настоящия сезон нито един от тях не се състезава в професионалните нива на футбола в страната. През сезон 2018/2019 и двата тима са част от Югоизточната Трета лига на България, като малко преди края на шампионата надеждите на Нефтохимик за завръщане във Втора лига са повече от оправдани. През следващия сезон Бургас отново може да има футболен клуб сред професионалистите.

Как върви сезонът за Нефтохимик?

През последните години Нефтохимик се движи стремглаво надолу в различните дивизии на родния футбол. През сезон 2016/2017 тимът бе част от Първа лига, но отпадна и през следващия сезон се състезаваше във втория ешалон. Слабото представяне на отбора обаче отново донесе разочарование и Нефтохимик завърши на 16 позиция, което означаваше ново свличане. През настоящия сезон, най-сетне, тимът има поводи за радост, понеже е с всички шансове за завръщане във второто ниво на родния футбол. Очакванията това да се случи бяха налице още преди началото на сезона, когато Нефтохимик бе определен като фаворит според Efbet за титлата в Югоизточната Трета лига.

След 27 кръга в първенството, отборът има 22 победи, 3 ремита и 2 поражения, като активът от 69 точки го поставя на лидерската позиция. “Шейховете" водят с 5 точки пред втория Созопол и по всичко изглежда, че ще успеят да се завърнат във Втора лига само сезон след изпадането. Единствените две поражения за тима от началото на сезона дойдоха при визитите на стабилните отбори на Созопол и Загорец, които са съответно на второ и трето място в подреждането. Иначе, Нефтохимик записа две равенства като гост (на Марица и Свиленград), както и едно реми у дома срещу Созопол.

В оставащите мачове на тима до края на шампионата, той няма тежки сблъсъци, като най-трудно изглежда гостуването на шестия Миньор Раднево. Останалите мачове за “шейховете" са срещу отбори след 9 позиция в класирането, така че те не би трябвало да представляват проблем. Не случайно и водещите букмейкъри в страната като Winbet оценяват Нефтохимик с големи шансове за победи в оставащите сблъсъци до края. Бургаският тим свърши трудната част от сезона, остава да преодолее лесните съперници и да празнува завръщането си във Втора лига.

Има ли шанс Нефтохимик във Втора лига?

Ако приемем, че до края на сезона всичко върви по план за Нефтохимик и тимът успее да си спечели промоция, това ще означава, че догодина ще играе във втория ешалон. Това ще даде по-голяма популярност на отбора и вниманието към него от страна на различни спонсори ще се увеличи. В сайта на Nostrabet може да прочетете повече информация за потенциалните партньори на тима, както и ще намерите актуално ревю на Pinnacle Sports, описващо различните предложения на един от водещите сайтове за професионални залози. В такива портали може да следите и програмата с мачовете на Нефтохимик, след като се завърне в професионалния футбол. Във Втора лига обаче конкуренцията е доста ожесточена и бургазлии ще трябва да бъдат доста солидни в представянето си, ако искат да оцелеят.

Несъмнено, “шейховете" ще трябва да надградят състава си, за да го подготвят за битките от Втора лига. Хубавото е, че през този сезон в състава блеснаха няколко нови имена, начело с нападателя Деян Христов и полузащитника Цветан Филипов. Христов има 26 попадения в 27 мача, докато Филипов е с 12 попадения, което означава, че те двамата са отбелязали над 50% от всички попадения на Нефтохимик до този момент в първенството. За отбора ще бъде от изключително важно значение да ги задържи в тима.

Настоящият сезон е към края си и по всичко изглежда, че Нефтохимик ще се завърне сред професионалистите в света на българския футбол. Това завръщане обаче трябва да бъде съчетано с добра организация, качествена селекция и търсене на силни спонсори като Bet365, за да може Нефтохимик да бъде конкурентноспособен на отборите от втория ешалон. Бургаският тим има опит и знае как да се справя в трудни моменти, така че ще бъде готов за битка, както винаги.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: