Балъков пое националния тим и отсече: Ще има много изненади!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:08 / 14.05.2019
1549
Красимир Балъков бе представен официално като новия селекционер на националния отбор по футбол на България. Лично президентът на БФС Борислав Михайлов връчи фланелка с №20 на героя от САЩ'94. Договорът на специалиста е до ноември 2021 година.

Помощници на Красимир Балъков ще бъдат Станислав Генчев и Йончо Арсов, треньор на вратарите ще е Калоян Чакъров, а като анализатор ще работи Иван Славов.

"Стъпвам здраво на една добра основа, оставена от Петър Хубчев и ще направим всичко възможно да класираме отбора на европейско първенство. Може би ще има изненади. Нормално е да има нови виждания и идеи с идването на нов треньор. Едната изненада е, че ще вземем около 28 футболисти. Имаме проблеми с някои опитни футболисти. Поради тази причина ще вземем повече играчи. На този лагер ще има повече футболисти, отколкото са викани нормално", заяви новият национален селекционер.

"Имаме един единствен приоритет и това е да се подготвим по най-добрия начин за мачовете с Чехия и Косово. Имаме шест-седем дни, в които можем да възстановим футболистите. Щеше да е по-лесно за мен, ако започвах квалификациите. Психически футболистите са поизморени. Трябва да направим един сплотен екип, който знае защо излиза на терена", допълни още Красимир Балъков.

Борислав Михайлов пък призна, че бившият вече селекционер Петър Хубчев е бил раздвоен, защото има оферта от клубен отбор и в крайна сметка е решил да напусне.

"Благодаря на човека, който се съгласи да поеме националния отбор, толкова скоро до мачовете с Чехия и Косово. Това означава много за мен, че се съгласи. Надявам се да има късмет и да успее да класира отбора. Това е Красимир Балъков. С 20 номер беше в идеалния отбор на света. 2020 е Европейското първенство, надявам се да класира отбора. Няма обидени, но не ми се коментира миналото, а гледаме към бъдещето с Красимир Балъков", каза Михайлов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).