Венци Стефанов пак подкара националите: Мишки отвсякъде!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:27 / 11.06.2019
1626
"Срам е слаба дума. Лошото е, че не мога да намеря такава, която да опише състоянието на националния ни отбор. Такова чудо не е било – само след четири мача ние сме тотално аут от играта. С две мижави точки и две загуби. А тепърва ни предстоят двубои с Англия". Така членът на Изпълкома на БФС и президент на Славия - Венцеслав Стефанов, коментира пред Блиц играта на националите срещу Косово снощи.

"Напълно съм съгласен с това, което каза снощи Йордан Лечков. Той е прав. Много е прав. Защо да се търси вината във футболния съюз, питам аз. Играчите имат всички условия. Премии са им обещани. Тренират като царе в база за чудо и приказ. Там все едно са в дворец. Но на терена няма царе, няма лъвове. Наричат ни лъвове, ама ние сме си мишки отвсякъде. Ама даже и такива не сме. Това е горчивата истина.

Не съм съгласен обаче с Балъков. Той е подписал договор, той е селекционерът. А селекционерът трябва да избира играчите, да определя състава и схемата и да умее да води мачовете. Това не го правим нито аз, нито Лечков, нито Боби Михайлов или Емо Костадинов.

Хайде, започнахме с две ремита. Преживява се някак си. Не е зле. Ама сега след две поредни загуби за какво да говорим. Казваше Краси, че сме в играта. Е, сега сме извън нея. Далеч, далеч. На светлинни години.

Персонално, ако ги подкарам националите, свят ще им се завие. Защото всички носят вина – от първия, до последния на терена. Бих похвалил единствено Кристиян Димитров. Сбърка момчето в Прага, не игра добре. Беше му дебют, притесняваше се. Снощи се представи на ниво не само заради гола. Представи се най-добре в защита. Но останалите – трагедия.

Аз не разбрах с каква схема играем. Схема нямаше. Пълен хаос! Повеждат ти след детинска грешка. После намираш сили не само да изравниш, но и да поведеш. Но след това – тотално отпускане. Става резултатът 2:2 и вместо да ги натиснеш и да търсиш трите точки, играеш Ганкиното. И накрая логичното се случи. Наказаха ни в последната минута.

Ама знаете ли защо е така. Защото са националите този мач сякаш беше протоколен. Бързаха да го изиграят, за да хукнат по морета и планини, за да си почиват. Така не става. Така не може. Това е България", добави Венци Стефанов.

"Дали има изход от кризата? Знаете ли, дъвчем едно и също от години и ефект никакъв. Но най-добре ще бъде, ако започнем тотално от нулата. Да изкореним всичко и да заложим на млади момчета. За да има обаче такива в националния, трябва клубовете да залагат на тях така, както правим в Славия. Така бавно и постепенно ще излезем от кризата. Първо да си създадем наши футболисти, да ги наложим в клубните им отбори, а след това те да бъдат налагани и в националния. Няма обаче как да стане днес за утре", завърши босът на Славия.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).