Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Бургаски танцьори ще се борят за европейски и световни трофеи
Автор: Георги Кирилов 17:02 / 16.07.2019Коментари (0)1776
©
Танцовата двойка Деян Влайков и Емили Влайкова се подготвя за участие на престижни международни състезания през есента. Те получиха номинации да представят страната ни на европейското първенство на 14 октомври в Кишинев и световното първенство в Тимишоара на 23 ноември във възрастовата група младежи - стандартни танци. Деян и Емили са състезатели на клуб "Нефтохимик - 78" - Бургас. Двамата са четирикратни шампиони на България по стандартни танци. На провелото се на 30 юни Държавно първенство те отново станаха Шампиони на България за 2019 г младежи-стандарт.

От 2014 г. до сега Деян и Емили печелят Купа "България" и са първи в националната ранг листа. Имат над 20 финала и призови места на силни международни състезания. От две години са в топ 50 на Световната ранг листа на WDSF/Световната федерация по спортни танци/от близо 2000 двойки от цял свят. До сега са представяли достойно България на едно  Европейско и две Световни и първенства.

Друга състезателна двойка на "Нефтохимик - 78" - Стефан Тодоров и Симона Стаматова, също се подготвя за участие на световното първенство в Истанбул на 23 ноември. Стефан и Симона са многократни призьори на национални турнири. Финалисти са на държавните първенства като състезатели до 9 год. и до 11 год., близо са до стълбичката като юноши младша възраст-4 то място. Миналата година се класираха на пето място при юношите старша възраст. Дългогодишното партньорство, системния труд в залата и търпението тази година се увенчават със златни медали, шампионска титла при юношите старша възраст в латиноамериканските танци.

Кметът Димитър Николов поздрави бургаските танцьори за постигнатите резултати и им пожела успех на международната сцена.

"Бургас се гордее с вас! Продължавайте да работите упорито и да прославяте името на нашия град!", каза по време на срещата със състезателите кметът Николов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Очакват ни възлови мачове на двата бургаски отбора от полуфиналните плейофи в Супер Волей
Григор Димитров може да стане част от Топ 8 в световния тенис
Нургюл Салимова с реми в Турнира на претендентките за шахматната корона
Невиждана драма! Григор Димитров загуби от финалиста в Монте Карло

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: