Катар поиска мача за титлата между Кубрат Пулев и Джошуа

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
14:48 / 27.01.2020
1019
Катар се включва в битката за домакинство на дългоочаквания мач за световната титла по бокс в тежка категория за професионалисти между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Това съобщи от Белмекен пред bTV мениджърът на нашия боксьор Ивайло Гоцев.

Той се качи на високопланинската база, за да бъде близо до Кобрата, който тренира там от две седмици. По-късно днес на Гоцев му предстои пореден разговор с промоутъра на Джошуа - Еди Хърн.

Преговорите между двете страни са в разгара си, а Катар е четвъртата страна, спрягана за домакин на двубоя след Турция, Великобритания и Саудитска Арабия. Шансовете този мач да се състои в Истанбул, както бе по предварителна договорка, все още са валидни.

Срокът, до който трябва да има окончателно разбирателство между щабовете на Пулев и Джошуа, е 31 януари. Ако те не се споразумеят до тази дата, от Международната боксова федерация могат да назначат дата за таен търг, с наддаване. При това положение, който от двата лагера излезе с по-добра оферта, той ще бъде обявен за организатор на събитието.

Кубрат Пулев е задължителен претендент за световната титла на IBF - пояс, който понастоящем е притежание на Антъни Джошуа. Ако Джошуа откаже да се боксира с българина, то той трябва да го оваканти и тогава срещу Кубрат ще се качи следващият в ранглистата на федерацията.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).