Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Атлетико Мадрид и Ливърпул в битка за 1/4-финалите в Шампионска лига
Автор: Екип Burgas24.bg 12:27 / 28.01.2020Коментари (0)785
©
Актуалният носител на трофея Ливърпул стартира елиминациите в Шампионска лига с мисъл за защита на отличието. “Червените" нямаха проблеми да преодолят груповата фаза на турнира, а първото им препятствие на 1/8-финалите е испанският Атлетико Мадрид.

Както специалистите от 7спорт посочват, Атлетико Мадрид ще приеме европейския шампион в момент, в който “дюшекчиите" не се намират в своята най-добра форма. След загубения финал за Суперкупата на Испания срещу Реал Мадрид, Атлетико продължи да не убеждава с представянето си. Тимът спечели само една точка от двата си двубоя с Ейбар и Леганес в Ла Лига, а “черешката на тортата" бе отпадането от скромния Културал Леонеса в турнира за Купата на Краля.

Според  футбол новини 7sport, причини за слабото представяне на Атлетико могат да се търсят на много места. Някои специалисти са на мнение, че Диего Симеоне е започнал да се поизчерпва като треньор на тима, имайки предвид, че той е начело на Атлети от вече доста години. Други смятат, че нови попълнения като Жоао Феликс и Алваро Мората не успяват да разгърнат пълния си потенциал, а специално за Феликс бе хвърлена рекордна за клуба сума. Разбира се, не бива да забравяме и напускането на Антоан Гризман, който бе ключови фигура за “дюшекчиите".

Представянето на Ливърпул върви в коренно различна посока. Мърсисайдци са на път да запишат най-добрия сезон в историята на Висшата лига, като вече никой не вярва, че те могат и да не спечелят титлата през тази кампания. Почти никога в Премиърлийг не е имало случай отбор да доминира над останалите толкова убедително. Мениджърът Юрген Клоп бе приоритизирал титлата в Англия, имайки предвид, че за последно Ливърпул бе шампион на страната през далечната 1990 година.

Въпреки че трофеят във Висшата лига е основен приоритет на Ливърпул през сезона, можете да бъдете сигурни, че “червените" ще дадат всичко от себе си и в Шампионската лига - турнир, който те са печелили шест пъти в историята си. Мениджърът Юрген Клоп може да използва и солидната си преднина във Висшата лига, за да прави ротации в определени моменти, помагайки на отбора си в елиминациите.

Въпреки лошата си форма в момента, Атлетико Мадрид остава тежък съперник за всеки един друг отбор. Тимът на Диего Симеоне не блести с представянето си, но е достатъчно опитен в европейските битки, за да принуди Ливърпул да даде всичко от себе си. Остава да видим до каква степен “лос колчонерос" могат да затруднят настоящия европейски шампион.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: