Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
СЗО: Вярването, че маската предпазва, не е вярно, трябва да се носи само от болни и от лекари
Автор: Екип Burgas24.bg 10:54 / 31.03.2020Коментари (35)1801
©
От Световната здравна организация (СЗО) обявиха, че все още препоръчват да не се носят маски, освен ако не сте заразени с коронавирус или не се грижите за някой, който е болен, информират световните агенции.

Няма конкретни доказателства да има някаква потенциална полза от масово носене на маски. Всъщност има някои доказателства, които показват точно обратното, ако маските не се използват правилно, обяви доктор Майк Райън, ръководител на програмата за извънредни ситуации на СЗО, цитиран от CNN.

Отделно той отбеляза, че има сериозен проблем - недостиг на маски в световен мащаб. В момента хората с най-висок риск да се заразят с този вирус са здравните работници на предна линия, които се излагат на риск всяка секунда. Мисълта някой от тях да не носи маска е ужасяваща, подчерта експертът. Райън предупреди, че коронавирусът няма да си отиде от само себе си.

Вчера здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед всеки, който излиза извън дома си, да носи защитна маска на закрити и открити обществени места. Предвидени са сурови наказания за неспазващите това изискване. 

"Препоръките на СЗО са, че здравите хора няма нужда да носят маски, защото дори и да я сложите, няма как да не я докосвате цял ден. Ако ръцете ви са заразени, ще заразите и маската. Възможността да се заразите по този начин е по-висока. От друга страна, вярването, че маската предпазва, не е вярно. Моделът на предаване е при директен контакт със заразен или докосване на нашето лице, след като вече сме пипали заразена повърхност. Маските са нужни за специалистите или болните хора, защото това е начин да предпазят останалите от заразяване", обясни по рано в интервю за Нова тв представителят на СЗО за България д-р Скендер Сила.

В други страни, обаче също се въвежда подобна мярка. В Австрия, например, ще изисква от гражданите да носят маски в супермаркетите, но маските ще им се предоставят на място.



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Опасни са, ако не се почистват,когато се носят ежечасно и продължително време.
0
 
 
Носете маските... Не е приятно, но това е най малкото което ние не знаещите дали имаме вируса няма да го предадем. Стига сте мрънкали че се задушавате мрънкачи....в края на краищата слушайте експертите.... Иначе Италия Невежи мрънкач...
0
 
 
Всичко хубаво, но в момента ситуацията е такава, че не се знае кой е здрав, кой е болен. Ужасно хейтърса нация сме. Като болниците се задръстят, а здравната система колабира кой ще ви е виновен тогава?
+1
 
 
Поредната необмислена заповед защото в заповедта пише всеки да носи маски на открити или закрити обществени места, НО никъде не е описано къде да ги носим в джоба ли, в чантата ли, на краката ли, на челото ли и другото каква да е маската дали да е пластмасова на тигър, за оксижен ли, на соайдърмен маската ли ? Та този неадекватен щаб с неадекватните ни управляващи бълват глупост след глупост, за да стряскат хората и да всяват страх и ужас !
+1
 
 
А някой да е видял ген. Мутафчиев или някой от неговият щаб с маска?
+1
 
 
Аз като човек,който работи с уязвими хора,я нося почти непрекъснато,смяна на 2 часа,пране,гладене и т.н.Досадно е,но се свиква,бъдете отговорни и към околните,дори и да се смятате за недосегаеми.
на 31.03.2020 г.
+1
 
 
Повечето пасмина продължава да не разбира елементарни неща!!! МАСКИ СЕ НОСЯТ ЗА ДА НЕ ЗАРАЗЯВАШ!!! НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Е СИГУРЕН, ЧЕ НЕ Е ЗАРАЗЕН!!! По-просто и ясно няма накъде! И къде толкова има да ходите? Нали трябва да сте си по къщите!!
-1
 
 
Не разбрахте ли, че те са кукли на конци! Ключът за бараката е скрит на друго място.
-1
 
 
Не намекват, а са опасни! Стават токсични за 20 минути и човек може нарочно да се зарази.
0
 
 
Обяснете го на здравния министър и на тоя плешивия тапир!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: