Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Последният заразен в Бургаско с коронавирус е ученик от Карнобат, 7 негови приятели са под карантина
Автор: Иван Сотиров 14:15 / 05.04.2020Коментари (19)27185
© Burgas24.bg
Последният заразен с коронавирус в Бургас е от Карнобат – младеж на 17 години. Той е син на един от доказаните преди дни с COVID-19 пациенти. Момчето е било контактно с още 9  души, от който 7 са негови съученици и връстници. На всички тях с наложена 14-дневна карантина. Това стана ясно след заседанието на бургаския щаб за борба с коронавирус, предаде репортер на Burgas24.bg.  

Момчето е проявило клиника вчера и е имало оплаквания. Затова му е организиран преглед и от инфекционист. От такъв са прегледани и медицинските лица, които са имали отношение към диагностиката и лечението на неговия баща.

Ученикът не е настанен в болница, именно затова той е минал консултация с инфекционист и пулмолог в Айтос, защото той е споменал за оплаквания, направена е консултация, взета му е проба. Становището на специалиста в Айтос е той да се лекува в дома си, да изкара 28-дневната карантина в дома. 

В медицинския център и в администрацията в Карнобат в момента се извършва крайна дезинфекция.

Четирима са вече пациентите, настанени в инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас- една жена и трима мъже. Пациентката е в много добро състояние, лабораторните й изследванията са добри. Във вторник предстои да бъде тествана и ако даде две отрицателни  проби, тя ще бъде изписана. 

"Единият от мъжете е в много добро състояние, но лабораторните му изследвания все още не са подобрени, така че изчакваме известно време да мине от терапията. Другите двама мъже - единият беше в по-тежко състояние, този който беше от село Манолич, но след като в петък редуцирахме терапията и включихме нови лекарства, започнахме го с терапия от хлорокин, който ни беше доставен от Националния щаб. При него днес няма температура, има резорбция на пневмонията, продължава да е на това лечение и се надявам, че и при него ще докараме до добър край всичко. Четвъртият пациент, който е от Карнобат, е в стабилно състояние, но не бих казал, че се подобрява. Състоянието му е такова, както е приет преди 4 дни. Включена е и на него терапия с хлорокин, има дихателна недостатъчност, не тежка. По тази причина не е интубиран и не се намира в реанимация. Продължава да бъде в Инфекциозно отделение, но на кислородотерапия. Нямаме приети други пациенти, които да са съмнителни за коронавирус към този момент", съобщи управителят на болницата доктор Бойко Миразчийски.

Пациентът от Несебър има двама контактни там, където се е изолирал - единият контактен е брат му, а другият - майка му. Пристигнал е от Банско на 1 април, няма никакви оплаквания, но въпреки това заради сигурността на своето семейство и малкото си дете се е изследвал, сам е пожелал, и след като е получил положителен резултат, той се е изолирал в Несебър и няма контакт със своята съпруга и своето дете.



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
дайте да се разберем...град Карнобат е отделен град от Бургас...не е в Бургаско...а само в болницата в Бургас...заразения е в Карнобатско....айде де рџ?Ѓ
0
 
 
ае вие не разбрахте ли че няма вируси е майкоо ще се гръмна някъде
0
 
 
Никой не е разбрал още че корона вирус няма , няма пандемия , има измислена пандемия , за да имат с какво да си измият ръцете банките за световната фкнансова криза която е неизбежна
0
 
 
Ей като кажат Бургас и настръхвам, пък то я било Карнобат, Камено, Айтос... нерде Ямбол, нерде Стамбул... максимум Меден Рудник...!
Aнонимен
на 05.04.2020 г.
0
 
 
Нали трябваше да си стои в къщи и да учи Къде ги е намерил тези седем съученика да контактува с тях.Абсолютно безотговорно!!!
0
 
 
Тъпо лапе, селянин, неспазващо карантината ....на какъв език трябва да им се каже да си стоят заключени по къщите до второ нареждане .... не знам
Aнонимен
на 05.04.2020 г.
0
 
 
И в Карнобат всичко тръгна от бежанката, дето избяга от Банско!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: