Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Огнян Исаев: Не е оправдано на етнически принцип да се блокира един ромски квартал
Автор: Екип Burgas24.bg 11:05 / 07.04.2020Коментари (5)1638
©
Един от починалите от коронавирус у нас е от Пещера. Ромският квартал в града се превърна в мини огнище на Ковид-19. Няколко души от кв. "Луковица" са заразени. По тази причина ромската махала е под полицейска блокада.

"Преди около седмица излезе декларация в няколко европейски държави, към която се присъедини и България, че е възможно институциите да допуснат нарушаване на човешки права. Трябва да сме внимателни с термините - дали е огнище или не, това могат да го кажат само експертите. Не смятам за оправдано на етнически принцип да се блокира квартал", коментира Огнян Исаев от Тръста за социална алтернатива.

Той се съгласи, че контактните лица и заразените трябва да бъдат следени дали спазват карантина, но не е съгласен да се поставя цял квартал под блокада, защото това изпращало лош сигнал за България като държава. 

"Защо държавата не довърши изречението "Останете си вкъщи, ние ще се погрижим за вас"? Към момента имаме "Останете си вкъщи", и това се отнася не само за ромите", посочи още Исаев в ефира на "Bulgaria On Air".

Той е на мнение, че липсва яснота какво ще се случи след извънредното положение у нас и подчерта, че в ромските квартали има изключително сериозна организация на ресурси в лицето на НПО-та, медиатори.

"Необходимо е да се следи дали предписанията и мерките се спазват в самите ромски квартали. Това не става само със санкции и репресивно присъствие на органите на реда. Това става с подкрепа - с предоставяне на информация и необходимите материали. Не може да оставим квартали с хиляди граждани без достъп до нормална инфраструктура", настоя Огнян Исаев.



Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.04.2020 г.
+1
 
 
Извънредното положение е за всички-щом някои етнически групи не искат да го спазват,се налагат блокади и санкции.Защо се мислят за недосегаеми от болести и закони-колко от циганите/ром е напитка/ имат платени здравни осигуровки и ако се разболеят,кой ще поеме лечението-естествено НЗОК с осигуровките,платени от всички,които чинно спазват карантина и се молят да не се разболеят.Така че ,влезте в махалите,г-н Исаев,и обяснете на хората си там ,че карантината и блокадата е за тяхно и наше общо добро
Успял мъж е този, който може да задоволи всички желания на една жена. Успяла жена е тази, която може да си намери такъв мъж.- Жан-Жак Русо
+1
 
 
Абсолютно! Какво значи "не е оправдано" ?! Стига виче...като не на етнически,направете го по медицински причини...тази паплач и бездруго от нищо не разбира! Не се обиждайте,но..това си е живата истина,а както всички знаем: истината боли
+1
 
 
мангал,достатъчно проявяваме толерантност към вас,мангалите! Ако някой иска да прави *приобщение*,да ви натовари на влака и да почне на собствената си територия. Нали един индиец се беше изрепчил,че ще прибере в *родината им* висчики мангали от Европа? Да,ама не! Защото вие сте прогонени от Индия вечни времена,даже и те не са ви изтраяли. Затова - млъкни и си трай!
+2
 
 
Като не могат да се интегрират - да умират. Все пак живеят на планетата земя а знаем ,че тя отдавна не принадлежи на шимпанзетата и първобитните същества. За да еволюира човечеството ,трябва да се изчистят изроди като тези ,иначе деградацията е сигурна и тя е най-малкия проблем.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: