Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (1) | ¬чера (0)
Ѕорисов об€сни защо много го притесн€ва ниската заболеваемост
јвтор: ƒиана Ѕикова 10:52 / 11.04.2020 оментари (10)1427
© Burgas24.bg
Ѕългари€ очаква 30 000 PCR теста и друго оборудване от ёжна  оре€ и още 600 000 PCR теста от ≈вропейската комиси€, об€ви на брифинг министър-председател€т Ѕойко Ѕорисов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

ѕратката от азиатската държава ще бъде доставена по въздух. "Ќе питайте как се организира транспорт в това време" - каза Ѕорисов.†

“ой припомни, че неговите колеги премиери говор€т за 60-70% зараз€ване на населението. ¬  оре€ вирусът започнал да повтар€.†

"Ќикой не може да ми об€сни като медицинска теори€ докъде и как ще се развие. »ма много непознати неща, които този коронавирус носи със себе си. ”чените не го познават. ƒействаме малко сл€по" - коментира премиерът.

“естуването с PCR в цели€ св€т се приема за меродавна методика. ѕо предложение на вирусолога проф. –адка јргирова 20 души да се тестват с един PCR.

" огато процентът на положителни проби е нисък, се приема т. нар. метод на пулове. јко тр€бва да изследваш 100 души и 5% са положителни, тогава може да се направи следното: събираш 5 материала и изследваш кой от т€х е болни€т. “ози метод на пуловете е въведен през ѕървата световна война" - об€сни проф. “одор  антарджиев,†директор на Ќационални€ център по заразни и паразитни болести.

—поред  антарджиев обаче има проблам в чувствителността на този метод. "јко докаже ниско число - добре, но ако има малко вирус Ц тогава не можеш да събираш 10 материала. ќпитвали сме го, работим го" - коментира той.

ѕремиерът Ѕорисов каза, че предложението се приема. “ъй като и частните лаборатории пращат проби за изследване в националната референтна лаборатори€, този метод ще спести и много тестове. ѕо думите му - кръстосвайки двата метода, първата вълна ще бъде пресечена. “ой подчерта, че до този момент всичко, което е направено у нас, се прави и в другите страни.

"”тре ще представим как ще†стартираме производство на тестове. Ќавремето Ѕългари€ е имала подобни мощности, макар и във военната област, в рамките на ¬ършавски€ договор" - каза Ѕорисов. ¬ момента у нас има резерв от 10 000 - 15 000 PCR теста.†

"“ова, което много ни притесн€ва, е, че ниската заболеваемост води до† усещането, че е едва ли не шега. ћакар че огромната част от българите разбират, че единственото правилно действие е дистанци€та" - коментира премиерът. “ой посочи като пример јвстри€, където говор€т какво ще направ€т само в бъдеще време.

ќще по темата: общо новини по темата: 3341
31.05.2020
31.05.2020
31.05.2020
31.05.2020
31.05.2020
31.05.2020
предишна страница [ 1/557 ] следващата страница
ћачовете по “¬! ѕълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
—вали на сво€ телефон: Android или iOS!


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
јко има забол€емост лошо,ако н€ма пак лошо ... Ѕаси да свършват ти€ еврофондове и да си продължаваме живота.
0
 
 
ћа Ѕаце , немой се халай!  ажи колко да умор€ за празника , да си спокоен! 2-3-4000 как ти харесва ? ƒа не казвам ,че миналата година пак ме кара с фалшиви статистики да се занимавам. - омпенсаци€та е, че н€ма да умреш все ош е)
0
 
 
«ащото така не може да има висока усво€емострЯШБ
-1
 
 
ѕритесн€ва се защото наложи мерки като за черната смърт, а то нищо не се случи.  ова е като ти€ дето си убиват жената защото кашл€ в момента на много места по света.
+1
 
 
ўом се по€ви Ѕорисов или н€кой от лакеите му веднага смен€м канала. јко н€кой знае по-добро лекарство да казва. «а сега моето работи безотказно.
0
 
 
«ащо каквото и да се каже или пише дори да е за болест.смърт и човешки съдби винаги има много хора които реагират със см€х?
0
 
 
ћного малко пари ще усво€т от ≈—, затова се притесн€ва. ј и идват избори...
0
 
 
–азбира се, че ще се притесн€ва.  олкото по-малко болни, толкова по-малко помощи от ≈— ще усвои..
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
¬одени€т от √ригор ƒимитров отбор на Ѕългари€ получи заслужена награда
ћинистър  ралев актуализира заповедта си за тренировките на закрито
—портни€т министър: Ќ€ма как да финансираме клубове чрез Ѕ‘—
‘утболист є1 на Ѕългари€ ще зарадва малчуганите от родни€ си клуб
ѕоредно поскъпване на спортни€ тв пакет "ƒиема екстра"

 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: