Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (3)
Ѕрокер: јко купувате имоти, давайте смело напред!
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 21:16 / 18.04.2020 оментари (75)6483
©
¬ услови€ на силна волатилност на капиталовите пазари, несигурност на финансовите пазари, отрицателни лихви (които ще се запаз€т дълго), недвижимите имоти си остават сигурен актив на вложение и "антикризисен островУ за съхранение на пари. –азбира се това не се† отнас€ за всеки вид и тип "недвижим имотУ, а такива които отговар€т на изисквани€та за устойчивост, енергийна ефективност и† правилно управление.

–азлични "експертиУ дават най-противоречиви мнени€ как ще паднат цените на имотите, с колко ще се сринат и т.н.  ъм насто€щи€т етап не може да се предвиди какво ще се случи, преди да отмине епидемичната обстановка и икономиката да задвижи колелото отново, както и да се вид€т реалните мерки на правителствата и централни банки по отношение на паричната политика.† ≈два тогава може да даваме прогнози и оценки. ƒо тогава, бъдете здрави и ако купувате имоти, давайте смело напред, съветва†ћартин янев - управл€ващ партньор в Smart Brokers.

— новата задаваща се жестока икономическа криза, в следствие на последиците от пандеми€та от коронавируса, хората все повече започват да говор€т за хеликоптерни пари. ‘ирмите губ€т бизнеса си и паричните потоци, домакинствата губ€т своите доходи и започват да изпитват отчайваща нужда от кеш. ¬ тази ситуац舆 все повече се налага намесата на централните банки да инжектират пари в икономиката. ќпределението "хеликоптерни париУ е използвано за първи път през 1969г. от ћилтън ‘ридман, не за да описва определени парични политики, а за да предупреди от потенциални инфлационни ефекти на монетарните политики, а именно "печатане на прекомерно количество пари и монетарни инжекцииУ или т.нар. в днешно време Ц количествени улеснени€.

"’еликоптерните париУ се използват като инструмент през 2002г от Ѕен Ўалом Ѕернанке, който 5 години след това става √уверньор на ‘едерални€ резерв. Ѕернанке използва "хеликоптерните париУ като парична политика с цел предотврат€ване пагубните ефекти от глобалната финансова криза през 2008 година. “огава ‘едерални€ резерв инжектира огромна ликвидност във финансовата и банковата система. Ѕернанке си получава и пр€кора "’еликоптера ЅенУ.

¬ днешно време, в ситуаци€ на задаваща се икономическа криза, "хеликоптеритеУ се извадиха отново. —видетели сме как централните банки обещават масивна парична експанзи€: ≈÷Ѕ 750 млрд. евро, ‘едерални€ резерв Ц каквото е нужно (за момента са предвидени около 2.2 трилиона долара или около 10% от Ѕ¬ѕ). «а разлика от 2008 година, тези пари н€ма да се насочат към финансовите пазари и банковата система, а към ѕравителствата и чрез т€х към излекуване на бизнеса и домакинствата. » това, разбира се е правилно и полезно, защото подкреп€ бизнеса и домакинствата и оказва помощ на продуктивни€ сектор на икономиката. ¬ъпреки това, такава парична политика може да причини риск от инфлаци€.

«а разлика от 2008 година, сега сме изправени не само от шок в търсенето, но също и от шок от страна на предлагането. » това е гол€мата разлика (в случай, че сравн€ваме сегашната ситуаци€ с война). ¬се повече политици описват положението като "на войнаУ, а то де факто, от икономическа гледна точка е доста по-лошо. ¬ ситуаци€ на война имаме пълна мобилизаци€ на производствените фабрики, а днес имаме пълна де-мобилизаци€ на производствени€ сектор. —ледователно не е достатъчно просто да "хвърл€ме париУ, за да решим нашите икономически проблеми, а да насочим парите там, където са най-нужни: а именно да се подкреп€т важни отрасли на производството, както и да сме сигурни, че парите се поддържат в циркулаци€ само до подобр€ване на финансовото положение, за да се предотврати риска от инфлаци€.

¬ Ѕългари€, ЅЌЅ може да улесни паричното предлагане, чрез намал€ване на минималните задължителни резерви на банките (в момента те са 10% от депозитната база) и да стимулира банките да кредитират при облекчени услови€. ќколо 5 млрд. лева на българските банки "сп€тУ в ЅЌЅ при отрицателна лихва.
ќще по темата: общо новини по темата: 3432
06.06.2020
06.06.2020
06.06.2020
06.06.2020
06.06.2020
05.06.2020
предишна страница [ 1/572 ] следващата страница
ћачовете по “¬! ѕълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
—вали на сво€ телефон: Android или iOS!


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ƒобре, всеки има право на мнение Ќќ, цените ще паднат есента, комисионни искал да вземе човека..... и. т. н а не виждате ли цените в магазините? ƒубъл та и повече! ўе стане така че ще си из€де народа малкото спест€вани€ които има, който има де и толкова.
0
 
 
“е не падат имотите, да купуваме защото брокерите н€мат работа и комисионни н€ма
0
 
 
Ќищо н€ма да падне, даже след карантина и срок 2г ще се вдигнат още. » да прав е ако ще купувате правете го след 2г ще са с по 20к И нагоре
0
 
 
Ћихвите по кредитите, ще паднат още! ÷€л св€т печата пари, т.е. инфлаци€та е неизбежна, парите се обезцен€ват. «латото е на много високо цена и не ти носи доходност, след кризата цената пада. Ќ€ма по добра инвестици€ от хубав, нов имот с добра локаци€, цената му винаги ще расте! Ќе случайно в големите мегаполиса цените са космически и стават все по високи!  ризата е време за копуване, не за продаване!
+1
 
 
ќстанаха без работа и сега купувайте рЯШГрЯШВрЯШЬрЯШГрЯШВ
+1
 
 
Ќе знам дали има н€кой, който да ви в€рва на писани€та. ’ората остават без работа и храна, имотите ще ви купуват.
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
ѕирин не спира с гръмката селекци€, подписа с юноша на ѕ—∆
Ѕ‘—: ¬€рваме, че клубовете ще спазват феърпле€
89-дневната пауза свърши! ¬ижте “¬ програмата за всички мачове!
‘ехтовална академи€ "≈трополски" хареса "јрена Ѕургас" за международни турнири
Ѕ‘— с важни насоки към клубовете за провеждане на мачовете

 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: